Disney maakt mogelijk een strategische aanpassing

News
maandag, 06 februari 2023 om 12:30
disney maakt night at the musuem en home alone reboot voor disney 153350 1
Netflix films zijn te zien op Netflix, Videoland films zijn te zien op Videoland en Disney+ films zijn te zien op Disney+. Nou misschien binnenkort dus niet meer, Disney+ overweegt namelijk om van zijn standaard bedrijfsmodel af te stappen en overstag te gaan naar een andere strategie.
Onlangs is via Bloomberg naar buiten gekomen dat Disney+ zijn films aan meer dan alleen zijn abonnees wil aanbieden. Het standaard model van de huidige streamingdiensten is dat de ‘original’ films alleen te zien zijn op de dienst die deze film of serie gemaakt heeft, maar Disney overweegt nu om zijn film te verkopen aan de concurrent om zo mee geld te verdienen. Op het moment zijn Disney films alleen nog te zien op Disney+ of Hulu, maar binnenkort komt daar dus mogelijk verandering in.

Disney's financiële staat

Disney wil meer geld gaan verdienen aan zijn films en series. Veel wil Disney er niet over kwijt en zwijgt voorlopig naar de media toe. In het derde kwartaal van vorig jaar maakte de streamingdienst een verlies van 1,5 miljard dollar en staat sindsdien onder de nodige financiële druk. In datzelfde kwartaal wist de dienst wel 12 miljoen nieuwe abonnees erbij te scoren, maar of dit de financiële problemen gaat oplossen moet nog maar blijken.
Vorige maand heeft Disney de prijzen van zijn streamingdienst al met elf procent omhoog gegooid. Alhoewel er toen geen verklaring voor is gevonden, zullen het waarschijnlijk deze financiële problemen zijn die de ophoging van de prijzen verklaart.
Vanwege de slechte resultaten bij het bedrijf is topman Bob Chapek nu vervangen voor Bob Iger. Deze man die de boel recht moet gaan zetten laat bij de volgende publicatie van de kwartaalcijfers meer van zijn plannen bekend.

Populair Nieuws

Laatste Reacties