Dit is wanneer Gladiator 2 in de bioscoop zal verschijnen

News
maandag, 06 februari 2023 om 11:00
image 2023 02 05 125208439f1675598003
Vorige maand kregen we al te horen wie we op het grote doek te zien krijgen in de nieuwe film Gladiator 2, maar nu weten we ook wanneer deze film zal verschijnen. Afgelopen vrijdag heeft Paramount Pictures namelijk de releasedatum van Gladiator 2 aangekondigd. Heb nog wel even geduld, want het gaat nog wel even duren voordat de film in de zalen te zien is.
Volgens de nieuwswebsite Variety heeft Paramount Pictures afgelopen vrijdag aangekondigt dat het vervolg op het eerste deel van Gladiator rond 22 november 2024 zal verschijnen. Het is wederom Ridley Scott die de touwen in handen zal nemen bij het produceren van Gladiator 2.
Scott Free Productions president Michael Pruss, Lucy Fisher David Scarpa en Red Wagon Entertainment’s Doug Wick hebben zich over het script gebogen, dat naar verluid vorig jaar al zo goed als afgemaakt is. Wat er precies in dit script staat is nog niet duidelijk.
In 2018 is Gladiator 2 door Scott aangekondigd. Veel is er verder nog niet duidelijk over de film. We weten verder wel dat Paul Mescal Lucius zal spelen. Lucius is het neefje van Joaquin Phoenix's Commodus en de zoon van Connie Nielsen uit het eerste deel.

Wie neemt de hoofdrol op zich?

Eerder dit jaar is al aangekondigd wie mogelijk de hoofdrol op zich zal nemen, namelijk Paul Mescal. Mescal kent nog geen echte doorbraak en is voor nu vooral bekend van de BBC serie Normal People. Wel is de zevenentwintig jarige acteur onlangs genomineerd voor een oscar voor de beste acteur in de hoofdrol van de film Afstersun. Volgens de Belgische website Proximus is dit mogelijk het moment voor Mescal om zijn doorbraak te maken. Gladiator 2 zal een nieuwe uitdaging worden voor de jonge acteur.
Gladiator is een historisch correcte film waar zo hier en daar een fictief karakter voorbij komt. Er zitten dus ook karakters in de film die echt bestaan hebben. Nadat generaal Maximus Decimus niet de troonopvolger zal zijn en maakt zijn vader dood. Na veel gedoe wordt Maximus in een arena gegooid waar hij als gladiator moet strijden voor zijn leven.