EU stelt beslissing Activision Blizzard uit

News
vrijdag, 17 maart 2023 om 16:30
activision blizzard rechtszaakf1675693351
Al meer dan een jaar geleden kondigde Microsoft aan dat het Activision Blizzard wilde overnemen. Maar nog altijd is niet duidelijk of die deal door kan gaan. Verschillende marktautoriteiten zouden binnenkort hun besluit nemen, maar de EU heeft dat nu uitgesteld.
De Europese Commissie komt later met een besluit over de overname van Activision Blizzard dan verwacht. Het was de bedoeling dat er op 25 april een besluit zou komen, maar de deadline wordt een maand verschoven (via VGC). De deadline is nu op 22 mei.
De reden van het uitstel is dat Microsoft verschillende maatregelen heeft aangeboden om de deal acceptabel te maken. Hoewel de Europese Commissie volgens de laatste geruchten waarschijnlijk akkoord zou gaan met de deal, was het orgaan kritisch op de deal vergeleken met sommige andere waakhonden. Microsoft heeft de laatste tijd veel deals gesloten met concurrenten in de hoop dat de overname door mag gaan.
Of dat de enige maatregelen zijn die de Europese Commissie nu moet overwegen is niet bekend. Ook is het onduidelijk wat Microsoft eventueel nog meer zou hebben voorgesteld. De extra tijd wordt door de EU gebruikt om nog feedback van consumenten en Microsoft-concurrenten te vragen met het oog op de maatregelen.

Niet alleen EU moet Microsoft goedkeuring geven

Zelfs als de EU akkoord gaat met de deal, is het hele verhaal nog niet rond. De Amerikaanse FTC en de Britse CMA zijn namelijk ook nog niet akkoord met de deal. In het geval van de FTC kan uitsluitsel nog tot het einde van de zomer op zich laten wachten.