Ergernissen van D&D-spelers zijn opgelost dankzij Baldur’s Gate 3

News
woensdag, 03 juli 2024 om 11:00
baldurs gate 3 header textlessf1693382420
Baldur’s Gate 3 is voor velen de onbetwiste beste game van 2023. Het lijkt goed mogelijk dat hij een zekere impact gaat hebben op toekomstige videogames, maar er is nu al een tabletop game die door de game is beïnvloed. Niet geheel onverwacht gaat het om Dungeons & Dragons, het bronmateriaal van Baldur’s Gate 3.
Een adaptatie moet meestal het bronmateriaal een beetje aanpassen vanwege de verschillen in het medium. Maar Baldur’s Gate 3 was juist ontzettend trouw aan de vijfde editite van Dungeons & Dragons. Juist die trouw zorgt nu voor een soort omgekeerde wereld: Dungeons & Dragons verandert iets aan zichzelf naar aanleiding van Baldur’s Gate 3.
Er zijn namelijk wat aanpassingen gemaakt aan het Player’s Handbook van D&D en lead designer Jeremy Crawford heeft een groot deel van de gemaakte aanpassingen uitgelegd. Er zijn meerdere gevallen waarin een aanpassing is gemaakt naar aanleiding van Crawfords ervaring met Baldur’s Gate 3. Niet omdat die game betere regels had, maar omdat Crawford zich in de game extra ergerde aan hoe de regels voorheen werkten.
Zo kun je Cloud of Daggers, een krachtige aanval die een bepaald gebied beslaat, nu verplaatsen nadat de spreuk al is uitgesproken. Er is namelijk niets dat je tegenstanders ervan weerhoudt om gewoon weg te lopen uit het effectgebied. Crawford had al een tijdje het idee om het mogelijk te maken om Cloud of Daggers te verplaatsen, maar omdat hij het zelfs in Baldur’s Gate 3 wilde doen, is de knoop doorgehakt om de regels officieel te veranderen.
Om vergelijkbare redenen is Produce Flame nu makkelijker om te gebruiken. Ook van die spell vond Crawford het namelijk veel irritant om hem te gebruiken in Baldur’s Gate 3.

Larian Studios laat Baldur’s Gate achter zich

Voor Baldur’s Gate 3-fans is er trouwens mogelijk teleurstellend nieuws. Een vervolg van dezelfde ontwikkelaar zit er niet in. Larian Studios is klaar met Baldur’s Gate en gaat zich nu richten op eigen IP.
Maar dat wil niet zeggen dat er geen Baldur’s Gate 4 komt. D&D-eigenaar Hasbro wil juist graag een vierde game. Er wordt al gezocht naar een nieuwe studio om een partnerschap mee aan te gaan.

Populair Nieuws