Nieuwe RPG van Bioware wordt voor iedereen toegankelijk

News
woensdag, 03 juli 2024 om 12:00
dragon age the veilguard characters
In Dragon Age: The Veilguard krijg je opvallende manieren om de moeilijkheidsgraad aan te passen. Volgens BioWare moet de game dan ook voor iedereen toegankelijk zijn.
Elke keer als er een game van FromSoftware wordt gelanceerd, is er meteen weer een discussie over de moeilijkheidsgraad. Zo vindt de ene groep dat bepaalde games moeilijk zijn en dat die uitdaging hoort bij het avontuur, terwijl de andere groep van mening is dat games voor iedereen speelbaar moeten zijn. Ongeacht of je goed bent in de game of niet.
BioWare heeft met Dragon Age: The Veilguard duidelijk geluisterd naar die laatste groep. Voor de nieuwe RPG wordt het namelijk mogelijk om de moeilijkheidsgraad helemaal naar je eigen smaak aan te passen. Dat heeft game director Corinne Busche laten weten in gesprek met Game Informer.

“Geen enkele van de opties is een cheat. Het is een optie om er zeker van te zijn dat spelers van alle vaardigheden met de game aan de slag kunnen gaan.”

- Corinne Busch

Van moeilijk tot makkelijk

De voorgaande Dragon Age games hebben verschillende difficulty-mogelijkheden en dat is nog steeds het geval met Dragon Age: The Veilguard. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een uitdaging, dan is Nightmare nog steeds een optie.
Met Unbound krijg je ondertussen met elk aspect de mogelijkheid om de game aan te passen. Zo kan je natuurlijk veranderen hoe schade vijanden toebrengen en incasseren, maar ook of er wel of geen auto-aim is, hoe breed de parry windows zijn en in hoeverre je hand wordt vastgehouden op zoek naar de oplossing voor je huidige quest.
De meest opmerkelijke optie waar spelers toegang tot krijgen is de dood zelf. Het is mogelijk om in te stellen dat je niet dood kan gaan in Dragon Age: The Veilguard. Ben je bijvoorbeeld niet goed in combat, maar wil je wel genieten van het verhaal, dan is de game dus zelfs toegankelijk voor jou.

Populair Nieuws

Laatste Reacties