Reis naar de wilde planeet en meer deze maand dankzij Game Pass

News
woensdag, 03 juli 2024 om 10:00
journey to the savage planetf1578237299
Deze maand reizen Game Pass abonnees af naar de wilde planeet en kunnen zij die geen zin hebben in voetbal of wielrennen zich verdiepen in de wondere wereld van cricket. Ook wie van een potje knoken houden met Nickelodeon figuren komen aan hun trekken. In totaal brengt Microsoft acht nieuwe games naar Game Pass in de eerste weken van juli.
Microsoft heeft bekendgemaakt welke games de komende weken toegevoegd worden aan de Game Pass catalogus. Headliner deze maand is een reprise: Journey to the Savage Planet maakte eerder al deel uit van Game Pass, maar moest het veld ruimen. Nu is deze bizarre, vrolijk gekleurde game die zich afspeelt op de planeet ARY-26 - gevuld met allerlei bizarre wezens - terug.
Wie de game eerder gemist had of er simpelweg nog niet mee klaar was, kan nu opnieuw zijn laserpistool oppakken en de wilde planeet herontdekken. De game werd destijds prima gewaardeerd vanwege de humor en de prima metroidvania-achtige gameplay.

Sport en Spongebob

Wie Journey to the Savage Planet wel gezien heeft, kan de handschoen oppakken en als Spongebob, Garfield, Patrick, of één van de vele andere sterren uit de Nickelodeon stallen het gevecht aan gaan in Nickelodeon All Star Brawl 2. Met unieke moves, krachtige Supers en finishing moves veeg je de vloer aan in online gevechten, of strijd je voor de eer in de singleplayer campagne.
Deze zomer staat bol van de sport. Het voetbal EK begint net spannend te worden, terwijl de Tour de France ook alweer gestart is. Voordat die afgelopen is, is het alweer tijd voor de Olympische Spelen. Voor wie dat allemaal helemaal niks is, heeft Game Pass vanaf 9 juli Cricket '24 in de aanbieding. Speel op bekende plekken als Ashes, West-Indië, Nieuw-Zeeland, Ierland en meer. Bovendien kan je ook de Indische T20 teams onder handen nemen, in een van de meer dan 50 uitgewerkte stadions.
Ook fans van het nostalgische point-and-click adventure genre komen aan bod: voor hen verschijnt op 9 juli The Case of the Golden Idol op Game Pass. In deze game gebruik je je brein en magie om een seriemoord-mysterie op te lossen. Een paar dagen later, op 11 juli, verschijnen twee nieuwe games op Game Pass. Neon White is een first person action game, waarin je op demonenjacht gaat in de hemel. De grafische stijl heeft wel wat weg van Persona, maar dan met de gameplay snelheid opgeschroefd naar 200 procent.
Thia is van een heel andere orde. Hier gaat het niet om vechten, maar om ontdekken. Je hebt een hele eilandengroep tot je beschikking , maar voor je op expeditie gaat, zal je wel eerst je transport moeten regelen. Ontdek met je boot de verborgen gebieden op de eilanden en zoek je gekidnapte vader.
Weer een paar dagen later, op 16 juni, komen daar nog de pixel platformer Magical Delicacy en de multiplayer co-op game Flock bij.
Dat betekent dat de komende weken de volgende games beschikbaar komen op Game Pass:
 • 3 juli: Journey to the Savage Planet (Cloud, Console, PC)
 • 3 juli: Nickelodeon All-Star Brawl 2 (Cloud, Console, PC)
 • 9 juli: Cricket 24 (Cloud, Console, PC)
 • 9 juli: The Case of the Golden Idol (Cloud, Console, PC)
 • 11 juli: Neon White (Cloud, Console, PC)
 • 11 juli: Tchia (Cloud, PC, Xbox Series X|S)
 • 16 juli: Magical Delicacy (Cloud, Consoles, PC)
 • 16 juli: Flock (Cloud, Console, PC)

Deze games gaan Game Pass verlaten

Helaas zijn er ook weer games die Game Pass gaan verlaten. Vanaf 15 juli zijn deze games niet meer via Game Pass speelbaar:
 • Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly (Cloud, Console, PC)
 • Figment 2: Creed Valley (Cloud, Console, PC)
 • Sins of a Solar Empire: Rebellion (PC)
 • TOEM (Cloud, Console, and PC)
 • The Wandering Village (Cloud, Console, and PC)
Zoals altijd: als je een van de games ook na deze datum wil spelen, dan kan je die nu in de MS Store kopen met 20% korting.

Populair Nieuws

Laatste Reacties