‘Borderlands-ontwikkelaar wordt verkocht’

News
maandag, 11 september 2023 om 17:00
borderlands 3 pcf1575022249
Gearbox Entertainment, bekend van de Borderlands-franchise wordt mogelijk verkocht. De studio is momenteel eigendom van Embracer. Dat bedrijf is alleen aan het herstructureren.
Embracer overweegt om Gearbox Entertainment te verkopen, zo meldt Reuters. Er zou met twee banken worden samengewerkt om verkoopopties te verkennen. Noch Embracer noch de beide banken wilden een verklaring geven aan Reuters.
Het is een enigszins opvallende zet om Gearbox te verkopen. De studio was namelijk nog maar iets meer dan 2 jaar eigendom van Embracer: hij werd in februari 2021 gekocht voor 1,4 miljard dollar. Maar inmiddels heeft Embracer besloten te gaan herstructureren, waar een mogelijke verkoop van Gearbox bij lijkt te horen.
Die herstructurering is volgens Embracer zelf nodig om een sterkere positie te verwerven in de game-industrie. Maar het is ook nodig om te bezuinigen: Embracer heeft de afgelopen vier jaar veel rechten en bedrijven gekocht en heeft een aardige schuld opgebouwd. Tegen het einde van het huidige fiscale jaar moet de schuld flink minder zijn, waarbij de verkoop van een studio kan helpen.

Niet alleen Gearbox slachtoffer van herstructurering Embracer

Het is mogelijk dat er geen deal komt rondom de verkoop van Gearbox. Maar als de studio inderdaad wordt verkocht is het niet de enige studio die getroffen wordt door de herstructurering. Onlangs werd Saints Row-ontwikkelaar Volition namelijk gesloten. Vergeleken daarmee lijkt Gearbox er goed vanaf te komen als het inderdaad verkocht wordt.