Embracer Group in gesprek met 150 bedrijven over overname

  De Zweedse gaming houdstermaatschappij Embracer Group bereikt enorme winst in 2020. Nu is er bekend gemaakt dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal met maar liefst 150 bedrijven in gesprek is geweest over eventuele overnames.

  Games Industry laat weten dat Embracer Group in het afgelopen winstgevende kwartaal met 150 bedrijven in gesprek was over eventuele overnames. Veel bedrijven zijn wel afgehaakt, waarvan er nog 20 over zijn die in vergevorderde gesprekken zitten met de houdstermaatschappij. Welke 20 bedrijven dat zijn is niet bekend.

  De omzet van Embracer Group steeg afgelopen jaar met maar liefst 72 procent ten opzichte van 2019, het jaar waarin het bedrijf maar liefst 891 miljoen euro aan omzet maakte. Dit is een stijging van twee procent met een toename van 28,4 miljoen euro.

  De titels en projecten van Embracer Group

  Embracer Group is een gigantische houdstermaatschappij, die eigenaar is van onder andere Koch Media en THQ Nordic. Alhoewel het bedrijf nu in gesprek is met 20 bedrijven, heeft Embracer Group al een aantal andere bedrijven eerder dit jaar overgenomen zoals Gearbox en Tarsier Studios.

  De titels waar Embracer Group mede-eigenaar van is, zijn onder andere Valheim, Snowrunner en Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom Re-Hydrated. Allemaal enorm populaire titels waar het bedrijf beschikking over heeft. Tevens zijn er nu tientallen projecten in ontwikkeling bij bedrijven die onder Embracer Group vallen, waar onder andere nieuwe franchises worden opgebouwd of oudere franchises weer worden opgepakt.

  Valheim

  Verkijgbaar vanaf 2 february 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.