Max Verstappen dit weekend in actie op een zeer uitdagend circuit

News
vrijdag, 15 december 2023 om 13:00
max verstappen gp australie 2023 petf1680602581
Het F1-seizoen is voorbij, maar dat betekent niet dat Max Verstappen klaar is met racen. De drievoudig wereldkampioen komt dit weekend namelijk in actie op de Nordschleife, één van de meest uitdagende circuits ter wereld.
Red Bull Racing hoeft zich geen zorgen te maken dat Max Verstappen straks tijdelijk is uitgeschakeld door een crash. De Nederlander gaat namelijk niet racen op de fysieke versie van de Nordschleife. In plaats daarvan doet hij mee aan een simrace op het beroemde circuit.
De Nordschleife is een circuit dat maar liefst 21 kilometer lang is, met 73 bochten in totaal. Ter vergelijking: het langste circuit momenteel in de Formule 1 is Spa-Francorchamps, met een lengte van 7 kilometer en 20 bochten. Het is dus geen makkelijke opgave voor coureurs om alle ins and outs van de Nordschleife te leren kennen.

Hoe laat gaat de race van start?

Als je Verstappen in actie wil zien op de virtuele baan, dan kan je vanaf 13:00 Nederlandse tijd inschakelen op het YouTube-kanaal van de Nürburgring. De simrace valt namelijk onder de Nürburgring Endurance Series en zal drie uur lang duren.
Verstappen stapt in een digitale Ferrari 296 GT3 van Team Redline, het simrace-team waar de Nederlander onderdeel van is. De wereldkampioen zal de auto delen met Rudy van Buren, de nieuwe development driver voor Red Bull Racing.