Elden Ring speedrunner speelt game razendsnel uit

News
donderdag, 10 maart 2022 om 8:00
elden ring horse battlef1646038810
Elden Ring is nog niet heel lang uit, maar speedrunners kunnen er al aardig mee uit de voeten. De game is nu al in minder dan drie uur uitgespeeld.
Een game die wereldwijd zorgt voor veel frustratie en plezier is Elden Ring. Sinds release is de game door veel gamers opgepikt en test hij de balans tussen een hoge moeilijkheidsgraad en plezier. De game zit bomvol moeilijke vijanden en zorgt voor een flink avontuur. Tenminste dat zou je denken, maar niet iedereen geniet even lang van Elden Ring.

Een race tegen de klok

Sterker nog, een speedrunner met de naam Niko Bellic (je herkent de naam misschien van zijn geweldige bowlingkunsten in GTA 4) is in rap tempo door Elden Ring heen gegaan. Met een tijd van slechts twee uur en vijfendertig minuten heeft hij de open wereld van Elden ring achter zich gelaten.
Maar hoe krijg je het nou voor elkaar om zo’n open wereld game zo snel uit te spelen? Speedrunners maken het al een hele lange tijd hun missie om het verhaal van games uit te spelen in een zo’n kort mogelijke tijd. Zo waren Super Mario Bros. en Mario Odyssey perfecte voorbeelden van een strijd om elkaars speedrun-tijden te verbeteren en zo snel mogelijk het spel uit te spelen. Maar hoe werkt dat dan in Elden Ring?

Voortang maken in Elden Ring

In Elden Ring lijkt de formule een combinatie tussen meerdere dingen te zijn. Ten eerste moet je veel rijden op je mount, waardoor je vaak zo snel mogelijk beweegt. Ten tweede moet je niet-essentiële boss fights overslaan zodat je daar geen tijd aan verspilt. Dan zullen er altijd een aantal obstakels zijn die je tegenkomt maar dat is niks wat niet op een creatieve manier opgelost kan worden.
Elden ring heeft sinds zijn release op 25 februari een gigantisch publiek achter zich getrokken. Niet alleen wordt de game positief ontvangen om zijn open wereld en berg aan content, de game heeft ook een aantal records gebroken op Steam en Twitch. Zo had Elden ring 24 uur na zijn release maar liefst een piek van 764.835 spelers.