Elden Ring breekt records op Steam en Twitch

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 17:30
elden ringf1644844576
Elden Ring staat, niet geheel onverwacht, enorm in de belangstelling. Dat is ook te zien aan de aantallen spelers op Steam en kijkers op Twitch. Want hoewel de game net uit is, piekt hij op beide platformen behoorlijk.
Elden Ring heeft op Steam binnen vierentwintig uur na release al een piek van 764.835 spelers. Daarmee staat de game vlakbij Lost Ark en Counter Strike. Bovendien is dit de zevende hoogste piek die ooit op Steam is gemeten.
Niet al die spelers zijn helemaal tevreden, want de performance van de game valt op PC niet altijd mee. Toch is dit een record aantal spelers voor een FromSoftware game. De hoogste piek die Dark Souls 3 ooit haalde was zoń 130.000, terwijl Sekiro: Shadows Die Twice bleef steken op 125.000 spelers.

Elden Ring geweldig bekeken op Twitch

Ook op Twitch gaat het goed met Elden Ring. Daar trekt de game 900.000 kijkers, meer dan League of Legends en de ‘Just Chatting’-categorie. Daarmee is Elden Ring op het moment de best bekeken Twitch-categorie. Dark Souls 3 en Sekiro piekten hier beide rond de 280.000 kijkers.
Elden Ring is nu beschikbaar voor Xbox- en PlayStation-consoles en PC. Er is al lang veel hype rondom de game, dus een grote verrassing is de populariteit niet. Dat deze game op bepaalde vlakken een stuk makkelijker is dan vorige FromSoftware-titels zal daar ook bij helpen. Wil jij ook beter worden in de game? Kijk dan Elden Ring voor dummies!