Fallout-serie van Amazon is “bijna Fallout 5”

News
dinsdag, 05 maart 2024 om 9:00
fallout tv seriesf1701255118
Het duurt niet al te lang meer voordat Amazons Fallout-serie verschijnt. Deze serie is geen hervertelling van een bestaand verhaal, maar een geheel nieuw verhaal in het Fallout-universum. Jonathan Nolan, één van de producers van de serie, vindt het zelfs niet onredelijk om de serie als Fallout 5 te zien.
Fallout 5 komt voorlopig niet uit, in ieder geval niet als game. Bethesda is nog bezig met updates en DLC voor Starfield en is pas net goed begonnen aan The Elder Scrolls 6, dus tijd voor Fallout 5 is er nog niet. Maar als je iets ruimer denkt over wat Fallout 5 wel en niet kan zijn, staat het juist al snel voor de deur.
De Amazon-serie die in april verschijnt is volgens Jonathan Nolan namelijk te zien als Fallout 5, zo vertelt hij aan Total Film. De serie heeft dezelfde verhouding tot de games, die de games tot elkaar hebben. Dat wil zeggen, ze spelen zich af in dezelfde wereld, maar hebben allemaal een apart verhaal, ze spelen zich af in andere steden en hebben hun eigen hoofdpersonen.
Nolans claim dat de serie “bijna Fallout 5 is”, is dan ook niet arrogant bedoeld. Volgens hem is wat de serie doet in feite een niet-interactieve versie van wat de games doen. Zo’n soort los verhaal maken is ook wat Bethesda en Todd Howard meteen het meeste zagen zitten als plan voor de serie.

Fallout serie lijkt ook op Batman

Nolan vergelijkt de Fallout-serie trouwens niet alleen met Fallout, maar ook met Batman. Nolan schreef samen met zijn broer Christopher The Dark Knight en The Dark Knight Rises. Daarin had hij hetzelfde soort vrijheid om een eigen verhaal te maken binnen de Batman-mythologie als hij nu heeft met Fallout.