Regisseur gevierde Batman-film wilde hem eerst niet maken

News
dinsdag, 09 april 2024 om 9:30
the dark knight jokerf1639745047
Er zijn inmiddels aardig wat Batman-films en veel daarvan zijn goed, op hun eigen manier. Maar The Dark Knight, het middelste deel in de trilogie van Christopher Nolan, wordt vaak gezien als één van de, misschien zelfs dé beste Batman-film. Maar het blijkt dat Nolan eigenlijk twijfelde of hij de film wel moest maken.
Dat vertelt Nolans broer Jonathan in een aflevering van de podcast Armchair Expert with Dax Shepard. Hij werkte voor Batman Begins al in zekere mate samen met Christopher, maar werd voor The Dark Knight en The Dark Knight Rises echt co-schrijver. De broers hadden aanvankelijk alleen verschillende meningen over een vervolg.
Christopher had erge twijfels: hij was weliswaar blij met Batman Begins, maar hij wilde ook niet veranderen in een superheldenregisseur. Voor Jonathan was een vervolg juist iets wat hij graag wilde doen. Batman Begins vergelijkt hij met het bouwen van een auto, waar hij graag een stukje mee wilde rijden in de vorm van een vervolg.
Uiteindelijk wist Jonathan Nolan zijn broer te overtuigen, met heel succesvol resultaat. The Dark Knight was voor velen een onmiddellijke klassieker. De film was bovendien een groot financieel succes en bezorgde Heath Ledger een postume Oscar voor zijn onvergetelijke Joker.

Jonathan Nolan zat in de weg met The Dark Knight Rises

Het derde deel in de trilogie, The Dark Knight Rises, ging dan weer bij Jonathan Nolan niet helemaal op rolletjes. Hij liet zich destijds nogal opslokken door Fallout 3, terwijl hij eigenlijk het Batman-script hat moeten schrijven. Volgens Nolan is het zelfs de reden dat de film wat vertraging opliep.
All die tijd met Fallout betaalt zich binnenkort alleen uit. Jonathan Nolan is producer voor de Fallout-serie op Amazon Prime. De serie verschijnt op 11 april en de eerste aflevering kun je op die dag gratis kijken op een aantal Twitch-kanelen.

Populair Nieuws