Fallout zat geliefde Batman-trilogie in de weg

News
donderdag, 04 april 2024 om 14:00
fallout serie
Het is bijna tijd voor de Fallout-serie op Prime Video. Deze wordt geproduceerd door Jonathan Nolan, de broer van Christopher Nolan. Jonathan werkte ook aan veel van de films van zijn broer, maar onthult nu dat Fallout dat op zeker moment een beetje in de weg zat.
De Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan is nog steeds één van de meest geliefde filmversies van Batman. Je zou denken dat iedereen die erbij betrokken was dan wel altijd alles heeft gegeven. Maar Nolans bloedeigen broer Jonathan liet zich voor het laatste deel, The Dark Knight Rises, een beetje afleiden.
Dat onthult Jonathan Nolan in aanloop naar de release van de Fallout-serie op Amazon Prime (via Eurogamer). De producer vertelt namelijk heel wat uurtjes in Fallout 3 te hebben gestoken, op het moment dat hij The Dark Knight Rises moest schrijven. Nolan geeft de game de schuld als de film wat vertraagd was.
Nolan wist op het moment dat hij aan Fallout 3 begon weinig over de game of de franchise en begon er vooral aan omdat hij afleiding zocht. Hij vertelt dat de wereld van Fallout hem constant verbaast, omdat het duistere gewelddadige wereld is, die soms ineens heel maf is. Hij noemt de game ambitieus en zegt nooit iets anders te hebben ervaren dat er echt mee te vergelijken was.

Fallout-serie was niet makkelijk om te maken

Nolan vertelt ook dat het niet makkelijk was om een serie te maken van een game als Fallout. Bij het verfilmen van een boek voegt een filmmaker veel toe, vooral op visueel gebied. Maar het gevoel van vrijheid, vaak karakteristiek voor een open-world RPG als Fallout wordt in een serie juist weggenomen.
Het was dan ook een uitdaging om die vrijheid toch een beetje terug te laten komen in de serie. Of het gelukt is merken we snel genoeg. Fallout is namelijk vanaf 11 april te zien op Amazon Prime Video. De allereerste scène kun je nu alvast kijken.

Populair Nieuws