Fallout serie kon sommige ideeën niet gebruiken vanwege Fallout 5

News
dinsdag, 12 maart 2024 om 8:00
fallout tv seriesf1701255118
Volgens de makers is de Fallout serie zo authentiek, dat het bijna een nieuw deel is in de reeks. Er lagen zelfs ideeën op tafel die niet gebruikt konden worden, omdat die al klaar liggen voor Fallout 5.
Fans van Fallout moeten nog flink wat geduld hebben als het gaat om een nieuwe game, maar het universum wordt binnenkort wel verder uitgebreid. Op 12 april verschijnt namelijk de Fallout serie op Amazon Prime Video.
Volgens Bethesda-baas en executive producer Todd Howard konden niet alle ideeën voor de serie gebruikt worden. Showrunner Jonathan Nolan en zijn team wilden een aantal dingen uitvoeren, waar Howard een stokje voor moest steken. Die ideeën lagen namelijk al klaar om gebruikt te worden in Fallout 5, zo laat de creatieve man van Bethesda weten in een interview met Den of Geek.
Om welke ideeën of plannen het precies gaat, dat laat Howard niet weten. Daarmee komen we dus niks meer te weten over de game, die pas zal verschijnen nadat het team klaar is met The Elder Scrolls 6.

Een eigen verhaal

In tegenstelling tot veel andere verfilmingen van games, is er voor de Fallout serie een compleet nieuw verhaal geschreven met een nieuwe cast aan personages. Volgens Nolan is de serie dan ook een soort ‘niet-interactieve’ versie van één van de games is en ‘bijna Fallout 5’.
In de serie speelt Ella Purnell de rol van Lucy, de vault dweller in de serie. Aaron Moten speelt daarnaast Maximus, een lid van de Brotherhood of Steel, terwijl Walton Goggins in de make-up is gedoken om The Ghoul te spelen.