‘EA zoekt naar koper voor overname’

News
maandag, 23 mei 2022 om 15:00
eaf1643880594
Het regent de laatste tijd overnames in de game-industie. Microsoft wil Activision Blizzard overnemen terwijl Sony Bungie binnensleept. Nu wordt beweerd dat ook EA de nodige plannen heeft: het bedrijf zou interesse hebben in een overname of fusie.
Volgens Puck (via Eurogamer) is Electronic Arts (EA) op ziek naar een partij die de gaming-gigant wil overnemen, of ermee wil fuseren. Het bedrijf zou dat al jaren willen, maar heeft frisse moed door de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard. Daar is namelijk sprake van een historisch grote overname ter waarde van zo’n 69 miljard dollar.
EA zou verschillende potentiële kopers op het oog hebben, waaronder Amazon, Apple, Disney en NBCUniversal. Deze bedrijven zijn niet per se bekend vanwege gaming, Maar er zijn steeds meer entertainment- en techbedrijven die iets mee willen pikken van de groeiende game-industrie.
Een deal met NBCUniversal zou goed op weg zijn geweest, maar zou onlangs vast zijn gelopen. De oorzaak daarvan zou zijn dat de twee partijen het niet eens konden worden over de prijs die betaald moest worden. Ook de structuur van de deal zou een discussiepunt zijn geweest.
fifa 22f1626099250

Wil EA een overname of een fusie?

Hoewel er beweerd wordt dat EA een volledig overname wil, zijn er ook suggesties dat het wil fuseren met een ander bedrijf. Daarbij zou EA-CEO Andrew Wilson dan de baas worden van het nieuwe bedrijf. Dat kan het structuurprobleem zijn waarop een deal met NBCUniversal is vastgelopen.
EA gaat mogelijk een onzekere tijd tegemoet. Het bedrijf heeft namelijk het besluit genomen om de FIFA-naam af te stoten. Het gaat door met voetbalgames onder de naam EA Sports FC, maar het moet nog blijken of dat kan concurreren met FIFA-games van een nieuwe ontwikkelaar.

Populair Nieuws