Meer details PS Plus Premium feature gelekt

News
maandag, 23 mei 2022 om 15:30
playstation plus newf1655289162
Het nieuwe PS Plus is in Nederland nog niet beschikbaar, maar elders in de wereld kunnen spelers er al gebruik van maken. Zodoende zijn er wat nieuwe details over PS Plus Premium doorgespeeld. Zo weten we wat meer over hoe PlayStation 1-games gaan werken via de dienst.
Eén van de bonussen die je krijgt in PlayStation Plus Premium is toegang tot een grote collectie klassieke games. Maar bij retro-games is het vaak niet onbelangrijk wat voor toegevoegde opties er zijn voor bijvoorbeeld weergave en opslaan. Nu weten we hoe dat zit bij PS Plus Premium, want er is in Maleisië al een PS1-game beschikbaar.
Dankzij een video van MP1st weten we hoe Oddworld: Abe’s Oddysee eruit ziet voor PS Plus Premium-gebruikers. De game heeft bijvoorbeeld opties voor beeldverhoudingen van 1:1 en 4:3, waarbij die laatste ook opties heeft die zijn aangepast voor schermen van 16:9 of 16:10. Ook zijn er filters waarmee je de game standaard, retro-klassiek of modern kunt weergeven.
Verder kun je, zoals vaker met klassieke games op moderne platforms, gebruik maken van save states. Zo kun je de games, die vaak ouderwetse systemen gebruiken om op te slaan, opslaan wanneer je wil. Ook kun je cloud saves gebruiken, omdat de games native draaien op PS4 en PS5.

Wanneer verschijnt PS Plus Premium in Nederland?

In Nederland moeten we nog een kleine maand wachten voor we aan de slag kunnen met klassieke PlayStation-games. Het nieuwe PS Plus lanceert hier namelijk op 22 juni met een behoorlijke line-up aan games. Naast PS Plus Premium zijn er nog andere tiers in de vorm van PS Plus Premium en PS Plus Essential, waarover je hier alles kunt lezen.

Populair Nieuws