Sergio Perez moet zich 'volledig richten op P2' na desastreuze race in Mexico

News
donderdag, 02 november 2023 om 10:00
sergio perez gp mexico 2023f1698911780
De GP van Mexico is een race die Sergio Perez snel zal willen vergeten. Volgens de coureur zelf moet hij zich nu volledig richten op P2 in het kampioenschap na een 'desastreuze' thuisrace.
Het lijkt er al een tijdje op dit seizoen dat Sergio Perez moet vechten om zijn plaats bij Red Bull Racing te behouden, ondanks dat hij tot het einde van 2024 een contract bij het team heeft. In Mexico leek hij goede zaken te doen in zijn thuisrace, door dicht bij Max Verstappen te kwalificeren en bovendien erg goed te starten.
De GP van Mexico eindigde alleen al snel voor Perez, nadat hij in de eerste bocht veel te enthousiast instuurde en zijn RB19 lanceerde over de banden van Charles Leclerc. Het contact had een groot gat in de sidepod opgeleverd en een flinke klap voor de auto, na een harde landing. Perez moest zich daardoor noodgedwongen terugtrekken uit zijn thuisrace.
De Mexicaan heeft niet lang om te reflecteren op de GP van Mexico. Aankomend weekend is het namelijk alweer tijd voor de GP van Brazilië. In een persbericht van Red Bull Racing laat Perez weten dat hij de race in Mexico achter zich wil laten en zich nu volledig op zijn plaats in het kampioenschap gaat richten.

“De Mexicaanse GP was desastreus voor mij, maar in sport gebeuren deze dingen. Ik kan me niet veroorloven erover in te blijven zitten. Ik had meer dan ooit mijn thuisrace willen winnen. Die kans is nu voorbij en ik ben volledig gericht op P2 in het constructeurskampioenschap. We moeten een goed weekend hebben in Brazilië en ik voel me zelfverzekerd om resultaten te halen.”

Kansen voor andere teams?

Dit weekend zal de druk er flink op staan bij Red Bull Racing. Vorig jaar stond de auto namelijk niet goed afgesteld, waardoor Verstappen en Perez niet verder kwamen dan respectievelijk P6 en P7.
De reden voor de verkeerde afstelling was de opzet van het weekend. Omdat er een sprintrace werd georganiseerd, was er maar één vrije training. Aankomend weekend is het opnieuw tijd voor een sprintrace, waardoor andere teams hun kans schoon zien om eindelijk een overwinning te behalen in 2023.