EA CEO hoopt op exclusiviteit voor Call of Duty games

News
woensdag, 21 september 2022 om 9:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Microsoft en Sony zitten momenteel verstrikt in een discussie rondom exclusiviteit voor Call of Duty games. Andrew Wilson, de CEO van EA, hoopt juist dat de franchise exclusive wordt voor de Xbox consoles.
De overname van Activision Blizzard is al een flink aantal maanden aangekondigd door Microsoft, maar de deal is er nog steeds niet doorheen. Dat komt omdat verschillende waakhonden onderzoek doen naar een mogelijke monopoliepositie voor Microsoft, als het bedrijf de Call of Duty games exclusief zou maken.
Sony en veel eigenaren van PlayStation consoles hopen dat de Call of Duty games gewoon multiplatform blijven, zoals nu het geval is. Dat is alleen geen mening die gedeeld wordt door Andrew Wilson, de CEO van EA. Hij ziet namelijk mogelijkheden voor de grote concurrent van Call of Duty: Battlefield. Dat laat de topman weten tijdens een Goldman Sachs-evenement, zo meldt SeekingAlpha.

“In een wereld waarin er vragen zijn over de toekomst van Call of Duty en de platforms waarop de games verschijnen, is het een enorme kans voor Battlefield om compleet cross-platform te zijn.”

Worden de Call of Duty games Xbox-exclusive?

Hoewel Sony bij de waakhonden heeft aangedrongen op een onderzoek naar de overname van Activision Blizzard, wordt er door Microsoft gereageerd met veel verbazing. De uitgever stelt namelijk dat het helemaal niet aantrekkelijk is om Call of Duty games exclusief voor de Xbox consoles te maken, aangezien PlayStation de marktleider is.
Daarnaast heeft Phil Spencer persoonlijk naar Sony geschreven, om te beloven dat er nog ‘meerdere jaren’ Call of Duty games naar de PlayStation consoles zullen komen. Dat is naast de bestaande deal die er al is tussen Sony en Activision. Volgens Jim Ryan, de CEO van PlayStation, is het voorstel van Spencer alleen ‘inadequaat’.