Apple gooit prijzen van apps in de App Store flink omhoog

News
dinsdag, 20 september 2022 om 18:00
iphone 13 mini review 7f1635868827
Steeds meer uitgevers verhogen de prijzen van producten met het oog op de inflatie. Ook Apple grijpt nu in, want het bedrijf gooit de prijzen van apps in de App Store flink omhoog.
De wereldwijde economie is de laatste maanden in chaos, dankzij hoge inflatie, stijgende energie- en vervoersprijzen en sterke stijgingen en dalingen in de koers. Als reactie hebben al meerdere fabrikanten en uitgevers besloten om de prijzen van hun producten te verhogen. Zo is de PlayStation 5 bijvoorbeeld in veel gebieden in prijs gestegen, net zoals de Meta Quest 2 en de prijzen van Ubisoft games.
Apple heeft ook al een ingreep gedaan, door de prijs van de iPhone 14 in Europa sterk omhoog te gooien. De reden daarvoor is volgens de techgigant de lage waarde van de euro ten opzichte van de dollar momenteel. En daar houdt Apple bovendien niet bij op.
Via een verklaring op zijn eigen website heeft het bedrijf nu aangekondigd dat de prijzen van apps in de App Store omhoog gaan. Dat geldt niet voor de Verenigde Staten, alleen voor landen die betalen met de euro en daarnaast Chili, Egypte, Japan, Maleisië, Pakistan, Polen, Zuid-Korea, Zweden en Vietnam.

Hoeveel gaan de prijzen omhoog?

Momenteel betaal je nog 0,99 euro voor de goedkoopste apps in de App Store, maar dat zal vanaf 5 oktober niet meer het geval zijn. Dan gaat de minimumprijs namelijk naar 1,19 euro. Dat is opvallend, omdat Apple de laagste prijs normaal met rust laat. Maar ook alle andere tiers stijgen in prijs.
Apps die eerder 1,99 euro kosten, zullen in de toekomst verhoogd worden naar 2,49 euro. Apps van 2,99 euro stijgen naar 3,49 euro en ga zo maar door. De hele lijst aan aangepaste prijzen voor de App Store is hier te vinden.

Populair Nieuws