Update - Nieuwe Nvidia RTX 40 serie videokaarten onthuld

News
woensdag, 21 september 2022 om 9:45
nvidia videokaartenf1632322323
PC gamers die nog op zoek zijn naar een nieuwe GPU, moeten vandaag scherp de livestream van Nvidia in de gaten houden. De fabrikant onthult namelijk vandaag de nieuwe RTX 40 series videokaarten.

Update - De nieuwste videokaarten onthuld

Tijdens de Keynote maandag heeft Nvidia de nieuwe lijn aan GPU's uit de doeken gedaan. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe technologieën onthuld door het techbedrijf. Zo kunnen spelers met de nieuwe videokaarten aan de slag met DLSS 3 en Ray-Tracing Overdrive. Alle nieuwe veranderingen voor de RTX 40 series kaarten zijn hier te vinden.

Origineel bericht

Het lijkt alsof de RTX 30 series videokaarten pas net gelanceerd zijn, maar vandaag is het alweer tijd voor de volgende generatie videokaarten van Nvidia. De grootste GPU-fabrikant heeft een livestream gepland staan, waarin de kaarten uit de doeken worden gedaan. Om 17:00 Nederlandse tijd kunnen we inschakelen voor de onthulling. De livestream is hier te volgen op YouTube.
Welke Nvidia 40 series videokaarten er precies onthuld gaan worden, dat is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal het gaat om de RTX 4070, 4080 en het paradepaardje de RTX 4090. Met de lancering van de vorige generatie GPU’s waren dat namelijk ook de videokaarten die werden onthuld en waar gamers het meeste naar uit kijken.

Wat weten we van de RTX 40 series videokaarten?

Terwijl er met de 30 series van tevoren al veel details zijn gelekt, is dat niet echt het geval voor de RTX 40 series kaarten. We zullen dus moeten wachten op de presentatie om achter meer details van de videokaarten te komen.
Waar veel gamers natuurlijk benieuwd naar zijn, is het prijskaartje. De RTX 3070 en RTX 3080 waren opvallend scherp geprijsd de vorige keer, maar van die prijs bleef uiteindelijk weinig over. Doordat er grote tekorten waren, verhoogden retailers de prijs enorm, tot meer dan het driedubbele van de adviesprijs. Daardoor waren de kaarten plotseling extreem duur om te kopen. Het is te hopen dat de Nvidia RTX 40 series dus wel goed beschikbaar is.
Dit bericht is bijgewerkt op 21 september 2022.