‘Dit is wanneer EA Sports FC uit de doeken wordt gedaan’

News
vrijdag, 12 mei 2023 om 11:00
fifa 23f1658388766
EA heeft de banden met de FIFA gebroken. Dit jaar maakt de ontwikkelaar dan ook niet FIFA 24, maar EA Sports FC 24. Daarover is nog weinig bekend, maar dat verandert relatief snel.
Jarenlang was FIFA een enorm succes voor EA, iets wat FIFA 23 onlangs opnieuw waarmaakte. Maar dit jaar gaat de reeks verder zonder de naamsbekendheid van FIFA. Wat dat gaat betekenen voor het eindproduct horen we mogelijk snel.
Bronnen van Insider-Gaming melden namelijk dat EA Sports FC 24 in juli volledig wordt onthuld. Dat had EA zelf al bekendgemaakt, maar nu wordt beweerd dat de exacte datum 12 of 13 juli wordt, al kan dat nog veranderen. EA zou daarbij alles gaan onthullen dat spelers willen weten over de game na de breuk met FIFA.
In theorie hoeft er niet veel te veranderen voor EA Sports FC. Licenties om specifieke clubs te gebruiken werden altijd al zonder tussenkomst van de FIFA verkregen, dus een breuk met de FIFA betekent niet dat er ineens veel spelers of clubs gaan ontbreken. Het kan natuurlijk wel zijn dat EA nu meer creatieve vrijheid heeft bij het maken van de game.

Wanneer is de release van EA Sports FC 24?

De release van EA Sports FC 24 zal niemand verbazen, want de game verschijnt in dezelfde periode waarin FIFA altijd uitkwam. EA heef bevestigd dat EA Sports FC lanceert tussen 1 augustus en 31 oktober van dit jaar. Intussen beweert de FIFA een betere concurrent te gaan maken, maar daarover weten we momenteel bijna niets.

Populair Nieuws