E3 2023 officieel geannuleerd door de organisatie

News
vrijdag, 31 maart 2023 om 9:30
e3 2023f1664205612
Het zal er al een beetje aan te komen, maar de organisatie heeft het nu officieel gemaakt. ESA en ReedPop hebben namelijk bekendgemaakt dat E3 2023 is geannuleerd.
Na een paar jaar afwezigheid door de coronacrisis, zou 2023 het jaar worden van de grote terugkeer van de E3. Bijna een jaar geleden werd aangekondigd dat de bekende beurs zou terugkeren in ‘oude vorm’, maar wel met een nieuw likje verf. De Entertainment Software Association (ESA) heeft namelijk de handen ineengeslagen met ReedPop, de organisator achter succesvolle beurzen als PAX en Comic Con.
Ondanks die samenwerking en de hoge verwachtingen, is E3 2023 nu officieel geannuleerd. Dat meldt IGN. Eerder deze week gingen er al geruchten dat de beurs op losse schroeven stond, maar dat is nu dus bevestigd. In een verklaring laat Kyle Marsden-Kish van ReedPop weten dat het geen makkelijke beslissing was.

“Dit was een moeilijke beslissing vanwege alle inspanningen die wij en onze partners hebben geleverd om dit evenement mogelijk te maken, maar we moesten doen wat goed is voor de industrie en wat goed is voor de E3. We waarderen en begrijpen dat geïnteresseerde bedrijven geen speelbare demo's klaar hadden en dat de uitdagingen op het gebied van middelen hun aanwezigheid op de E3 deze zomer tot een obstakel maakten. Voor degenen die wel aanwezig zijn op E3 2023, spijt het ons dat we niet de showcase kunnen bieden die jullie verdienen.”

Teveel afwezigen op E3 2023

De reden voor het afgelasten van de beurs, is het gebrek aan uitgevers en ontwikkelaars om hun producten te tonen. Eerst kwam al naar buiten dat de grote drie - Sony, Nintendo en Microsoft - niet aanwezig zouden zijn. In de afgelopen jaren hebben die partijen geleerd dat ze hun eigen evenementen kunnen organiseren en niet afhankelijk zijn van de E3 zoals vroeger.
Het slechte nieuws voor de organisatie van de E3 hield daar niet op. Ook andere grote namen kwamen met afzeggingen en zelfs Ubisoft, dat eerder dit jaar zei wel te komen, meldde zich eerder deze week af. Met geen grote uitgevers om hun games te tonen, is er helaas geen reden om een E3 dit jaar te organiseren. Of het volgend jaar wel door kan gaan, dat is nu de grote vraag.

Populair Nieuws