Gaat E3 2023 helemaal geannuleerd worden?

News
woensdag, 29 maart 2023 om 10:30
e3 2023f1664205612
De E3 is een legendarische naam in de game-industrie, maar het gaat de laatste jaren niet goed met de beurs. Nu zijn er zelfs geruchten dat E3 2023 helemaal wordt geannuleerd.
Jarenlang was de E3 hét evenement van het jaar voor gamers. In Los Angeles werden namelijk veel nieuwe games uit de doeken gedaan tijdens spectaculaire shows. Tegenwoordig organiseren alleen steeds meer grote uitgevers hun eigen evenementen en dat is in een stroomversnelling geraakt door de coronacrisis.
Na drie jaar afwezigheid door het virus was de organisatie van E3 dit jaar van plan om groots terug te komen, met de hulp van ReedPop - de organisator achter het succes van beurzen als PAX en Comic-Con. Maar E3 2023 lijkt steeds meer uit te lopen op een grote flop.
Eerder hebben de grote drie al aangegeven niet aanwezig te zijn en deze week hebben ook Ubisoft, SEGA en Tencent aangegeven E3 2023 te skippen. Het is nu zo erg dat er berichten zijn dat de organisatie het evenement helemaal gaat annuleren. Dat heeft IGN gehoord van haar bronnen en ook Andy Robinson van VGC meldt hetzelfde op Twitter.

Veel onduidelijkheid over E3

Volgens meerdere bronnen bij uitgevers en PR-bureau’s zou de grote hoeveelheid afmeldingen voor E3 met name komen door onduidelijkheid vanuit de organisatie. Het is nog steeds onbekend welke bedrijven officieel aanwezig zullen zijn, waardoor uitgevers en ontwikkelaars vrezen dat ze straks als enige op de beurs staan.
Dat is niet het enige gebrek aan communicatie vanuit de ESA en ReedPop. Voor uitgevers en ontwikkelaars is ‘een significant gebrek aan informatie’ over wat ze precies kunnen verwachten van de show dit jaar. De organisatie heeft grote dingen beloofd, maar tot op heden nog niks onthuld.

Populair Nieuws