Ubisoft heeft besloten om E3 2023 toch over te slaan

News
dinsdag, 28 maart 2023 om 10:30
ubisoft logof1640337298
De organisatie van E3 2023 raakt steeds meer deelnemers kwijt. Ubisoft zou eigenlijk naar het evenement gaan, maar de uitgever heeft nu toch besloten om E3 over te slaan.
Door het coronavirus is er al drie jaar op rij geen fysieke versie van de E3 geweest. Voor die tijd ging het alleen ook al minder goed met de legendarische gamebeurs, waardoor de organisatie heeft besloten om het dit jaar anders aan te pakken. Samen met ReedPop, de organisator achter het succesvolle PAX en ComicCon, wordt E3 2023 in een nieuw jasje gestoken.
Grote uitgevers helpen alleen niet mee. Eerder ging al het gerucht dat Sony, Nintendo en Microsoft alle drie niet aanwezig zouden zijn op de beurs. Niet veel later hebben Nintendo en Microsoft allebei officieel bevestigd niet naar E3 te komen en in plaats daarvan hun eigen evenement te organiseren.
Ubisoft zei in februari wel aanwezig te zijn, waarmee het de enige grote uitgever is die op de lijst staat. Maar daar kan nu ook een streep doorheen. Het Franse bedrijf heeft in een verklaring aan VGC aangegeven van gedachten te zijn veranderd en toch niet naar E3 2023 te komen.

“Hoewel we aanvankelijk van plan waren officieel aanwezig te zijn op de E3, hebben we besloten een andere richting in te slaan en op 12 juni in Los Angeles een Ubisoft Forward Live-evenement te organiseren. We kijken ernaar uit om binnenkort meer details met onze spelers te delen.”

E3 belooft ‘grote namen’

Ondanks dat de grote drie niet aanwezig is en nu ook Ubisoft verstek laat gaan, belooft de organisatie van E3 2023 dat ‘grote AAA-uitgevers’ zullen komen. Wie de deelnemers precies zijn, dat wil de beurs nog niet laten wel. De organisatie geeft ontwikkelaars en uitgevers eerst zelf de tijd om hun aanwezigheid aan te kondigen.

Populair Nieuws