E3 roept hulp in van PAX- en Comic Con-organisatoren

News
donderdag, 07 juli 2022 om 16:30
e3 overzicht 111501f1586358814
In juni heeft de ESA nog bevestigd dat de E3 in 2023 zal terugkeren, maar deze keer in een ander jasje. Daardoor heeft de organisatie nu de hulp ingeschakeld van de organisatoren van PAX en de New York Comic Con.
Hoewel de E3 een enorme naam is in de game-industrie, daalt de populariteit van de beurs al jaren. Wanneer de show weer terugkeert in 2023, zal dan dat ook gaan op een andere manier dan gebruikelijk. Dat heeft de ESA een paar weken geleden al gezegd, maar de organisatie deelde toen nog geen details.
Nu weten we in ieder geval dat de ESA het niet alleen gaat doen. Het bedrijf heeft namelijk bekendgemaakt dat het voor 2023 zal gaan samenwerken met ReedPop, het productiebedrijf dat verantwoordelijk is voor grote shows als Penny Arcade Expo (PAX) en de New York Comic Con. Dat meldt The Verge.

Nieuwe vorm E3 nog niet helemaal duidelijk

Hoe de nieuwe E3 precies gaat krijgen, daar blijven de partners nog even stil over. Wel zegt Kyle Marsden-Kish, de Global VP of Gaming van ReedPop, dat de E3 gaat terugbrengen waar het altijd al goed in is geweest, terwijl dingen die niet werkten zullen worden omgevormd. Marsden-Kish stelt zelfs dat E3 2023 'een nieuwe benchmark zal zetten voor gamebeurzen'.
Het is voornamelijk de vraag of de E3 volgend jaar ook fans massaal toelaat tot de beurs. Voorheen was de E3 met name een evenement voor uitgevers, ontwikkelaars en de pers en werd het grote publiek alleen heel beperkt toegang gegeven. ReedPop is ondertussen juist een sterke organisator als het gaat om evenementen die voor een massaal publiek toegankelijk zijn.

Populair Nieuws