Perez slaat slecht figuur bij Red Bull door opvallende uitspraak

News
vrijdag, 31 maart 2023 om 10:00
sergio perez gp australie 2023f1680249273
Sergio Perez probeert dit jaar te bewijzen dat hij met Max Verstappen kan strijden om de titel. Maar de coureur slaat nu een slecht figuur bij Red Bull Racing, door een opvallende uitspraak die hij heeft gemaakt.
Het is duidelijk dat Sergio Perez momenteel goed in zijn vel zit en veel zelfvertrouwen heeft. Na zijn overwinning in Saoedi-Arabië staat hij nu immers tweede op de ranglijst, met slechts één puntje achterstand op Max Verstappen. Dit seizoen lijkt dan ook de kans voor Perez om te laten zien dat hij kan strijden voor het kampioenschap.
Maar mogelijk heeft Perez nu iets teveel zelfvertrouwen. In een interview heeft Perez namelijk gezegd dat Red Bull Racing ‘nu voor het eerst op volledige kracht draait met twee coureurs’. Dat was volgens de Mexicaan in het verleden niet het geval.
Teambaas Christian Horner is daar duidelijk niet zo blij mee. Tijdens de persconferentie voor teambazen werd hij geconfronteerd met de uitspraak van zijn coureur.

“Dat is voor het eerst dat ik hem dat hoor zeggen. We hebben altijd al met twee auto’s gereden sinds 2005 en altijd de beste mogelijke coureurs gehad die we konden hebben. Als team streven we ernaar om het beste materiaal te geven aan onze coureurs en het is aan hen om er het beste eruit te halen. Of het nou gaat om Max en Checo, Daniel en Max, Daniel en Seb, Seb en Mark of zelfs terug naar de tijd met David Coulthard en Mark.”

Geen team orders voor Perez en Verstappen

Eerder heeft Horner al laten weten dat zijn coureurs vrij zijn om tegen elkaar te racen. Vanaf de pitwall van Red Bull Racing zullen er geen team orders komen. Wel heeft de teambaas duidelijk gemaakt dat er een duidelijke regel is. Het team komt eerst en de coureurs moeten respect hebben voor elkaar en de auto waarin ze racen.