Dune-acteur Timothée Chalamet gecast als Willy Wonka in prequel

News
dinsdag, 25 mei 2021 om 13:00
timothee chalametf1700149519
Opkomende ster Timothée Chalamet, bekend van zijn rollen in Call Me By Your Name en The King, is gecast als het beroemde karakter Willy Wonka in de aankomende Charlie and the Chocolate Factory prequel.
De casting is bekendgemaakt door Deadline. We kennen Willy Wonka natuurlijk als de fabriekseigenaar die chocola voor iedereen ter wereld maakt, waar op dit moment twee films van zijn uitgebracht en waar Johnny Depp al eens eerder de rol van dit karakter heeft gespeeld.
Volgens Deadline speelt Timothée Chalamet in de nieuwe Warner Bros prequel een jonge versie van Willy Wonka, gebaseerd op het klassieke verhaal van Roald Dahl. De nieuwe film bevat een muzikaal tintje, net zoals de versie uit 1971 en die van 2005. Hieruit kunnen we dus zien dat Chalamet ook gaat zingen en dansen.

Willy Wonka prequel release met Timothée Chalamet

Timothée Chalamet heeft al een aardige carrière achter zich liggen. Zo heeft hij rollen gespeeld in beroemde films zoals Call Me By Your Name, The King, Little Women en speelt hij ook de hoofdrol in de langverwachte sci-Fi spektakel Dune, die enige tijd is uitgesteld wegens Corona.
De nieuwe Willy Wonka prequel wordt geregisseerd door Paul King, die ook Paddington heeft gemaakt. De film komt uit op 17 maart 2023. Hoe de film eruit gaat zien is nog niet exact bekend. Wel weten we dat we het verhaal gaan zien van dit karakter nog voordat hij de chocoladefabriek opende.
Ben jij blij met de casting van Timothée Chalamet als Willy Wonka? Laat het weten in de reacties!