Dit zijn de Nederlandse commentatoren voor F1 TV Pro

News
woensdag, 01 juni 2022 om 16:30
f1viaplayf1641918326
Wie in Nederland Formule 1 wil kijken kan kiezen tussen twee streamingdiensten: Viaplay en F1 TV Pro. Dit seizoen had laatstgenoemde alleen het nadeel dat er geen Nederlands commentaar was, al zou dat wel komen. Nu is bekend wie het gaan verzorgen en veel F1-liefhebbers zullen er niet bijzonder blij mee zijn.
De ondersteuningspagina van F1 TV Pro is onlangs aangepast om de namen van de Nederlandse commentatoren toe te voegen. Het Nederlandse commentaar gaat geleverd worden door Allard Kalff, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Als dat rijtje bekend klinkt, dan komt dat waarschijnlijk doordat dit hetzelfde team is als bij Viaplay.
F1 TV Pro gaat dus de commentaarstream van Viaplay overnemen, maar het is nog niet bekend vanaf wanneer dat gaat gebeuren. Eerder werd aangegeven dat het Nederlandse commentaar vanaf juni te horen zou zijn. De eerstvolgende Grand Prix is in het weekend van 10, 11 en 12 juni, maar of F1 TV Pro vanaf dat moment al Nederlands commentaar brengt is niet bekend.

Viaplay commentaar weinig geliefd

Viaplay heeft zich in de afgelopen drie maanden weinig geliefd gemaakt als aanbieder van Formule 1 verslag. Een groot deel van de klachten zijn gericht op het commentaar, dus het nieuws dat F1 TV Pro hetzelfde commentaar krijgt zal voor veel kijkers een teleurstelling zijn. Wel kun je er bij F1 TV Pro voor kiezen om commentaar in een andere taal te horen.
Iets anders dat bij F1 TV Pro doorgaans iets beter gaat dan bij Viaplay is de stream zelf. Bij Viaplay zijn er al sinds het begin van het F1 seizoen zoveel klachten dat de Consumentenbond zich ermee is gaan bemoeien. Viaplay belooft beterschap en heeft een klachtenlijn in het leven geroepen, maar veel kijkers zijn nog sceptisch.