‘Nieuwe Bethesda-game wordt geen Xbox exclusive’

News
woensdag, 01 juni 2022 om 16:00
bethesda game studios logowinef1634132532
Na Microsofts overname van Bethesda werd snel duidelijk dat alle toekomstige Bethesda-games Xbox exclusives zouden worden. Maar het lijkt erop dat er misschien een uitzondering is. Volgens een bekende insider wordt de aankomende Indiana Jones-game multiplatform.
Toen vorig jaar Lucasfilm Games werd onthuld, volgden er al snel aankondigingen van allerlei projecten van verschillende studio’s. Veel daarvan waren Star Wars-games, maar Bethesda onthulde een Indiana Jones titel van Wolfenstein-studio MachineGames. De aanname dat deze game Xbox exclusive zou worden lag met de toen bijna afgeronde deal met Microsoft voor de hand.
Maar onlangs liet Windows Central-journalist Jez Corden weten dat de game mogelijk toch multiplatform wordt. In de Xbox Two podcast kreeg hij de vraag of de game een Xbox Exclusive was. Corden ontkende dat dat het geval was.
indiana jones 5 release aangekondigd door disney 135859f1612955689

Komt Indiana Jones naar PS5?

Corden heeft eerder bewezen dat hij de vinger aan de pols heeft als het gaat om Xbox-games. Zijn informatie is vaak betrouwbaar dus het zou goed kunnen dat de nieuwe Indiana Jones-game naar PS5 komt. Wel geeft Corden aan dat zijn info over deze kwestie oud is en er in de tussentijd iets veranderd kan zijn.
Indiana Jones-fans hebben veel om naar uit te kijken. De vijfde film in de franchise is momenteel in productie en heeft onlangs een releasedatum in 2023 gekregen. Afhankelijk van hoe de ontwikkeling van de game loopt, zou het zomaar kunnend dat fans van de avonturier het volgend jaar goed hebben.