‘Bijna alle Xbox-games komen uiteindelijk naar PS5’

News
dinsdag, 26 maart 2024 om 14:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Xbox brengt vier titels naar PS5. Twee daarvan zijn al verschenen en twee moeten nog komen. Maar naar verluidt is de kans dat het er meer worden vrij groot: uiteindelijk zouden bijna alle Xbox-games ook op PS5 te spelen zijn.
Toen Xbox bevestigde dat een aantal exclusives naar PS5 en Switch zouden komen, werd gezegd dat er geen plannen waren om ook andere titels naar concurrerende consoles te brengen. Desondanks zei Xbox-baas Phil Spencer toen al dat het niet uitgesloten was dat er misschien meer games de sprong zouden maken. Nu zegt Christopher Dring van GamesIndustry.biz zelfs dat uiteindelijk bijna alle Xbox-games naar PS5 komen.
Dat hangt er nog wel vanaf of de zaken gaan lopen zoals Xbox nu verwacht. Als het porten van deze games niets oplevert, of als Xbox hardware ineens weer in trek is, is games exclusief maken misschien een logischere keuze. Dat laatste lijkt op dit moment alleen onwaarschijnlijk.

Xbox flink in de problemen als hardware-maker

Tijdens de Game Developers Conference heeft Dring namelijk met veel uitgevers gesproken die helemaal niet meer zoveel voelen voor de Xbox. De verkoop van games voor de console loopt, met name in Europa, zo slecht dat veel uitgevers zich afvragen waarom ze nog moeite doen om twee Xbox-versies voor Series X en Series S te maken.
Microsoft heeft nu nog plannen om door te gaan met hardware en belooft grote dingen voor een next-gen console. Maar als genoeg uitgevers het platform laten voor wat het is, is Microsoft als hardware-fabrikant in de problemen. In dat geval is het niet zo gek om grote Xbox-exclusives multiplatform te maken.

Populair Nieuws