Treyarch is gestopt met het ontwikkelen van de Call of Duty Zombies-modus

News
donderdag, 04 april 2024 om 13:30
call of duty modern warfare 3 zombiesf1695201916
Fans van de Zombies-modus in Call of Duty hoeven geen nieuwe content te verwachten. Ontwikkelaar Treyarch heeft namelijk bevestigd gestopt te zijn met het ontwikkelen van de modus.
Toen Zombies voor het eerst verscheen in Call of Duty World at War was de modus meteen een hit. Sindsdien staat het synoniem voor de Call of Duty games van Treyarch, maar ook voor Call of Duty Modern Warfare 3 heeft de studio een Zombies-modus gemaakt.
Er is nu alleen een punt gezet achter de nieuwste versie van de modus. Treyarch heeft officieel bevestigd dat het niet meer nieuwe content maakt voor de Zombies-modus. Sledgehammer Games is nu op het project gezet om het verhaal en de content van Modern Warfare Zombies af te maken, maar de vraag is hoeveel content er nog zal komen.
Spelers hebben in februari al verklaard dat de modus ‘dood’ is, nadat aangekondigd werd dat er geen nieuwe perks of vijanden in de planning staan. Met de recente Season 3 update is er weinig toegevoegd voor Zombies, terwijl er voor de overige multiplayer modi en Call of Duty Warzone 2.0 wel veel is aangekondigd.

Focus op nieuwe dingen

Treyarch heeft ook aangekondigd waarom de studio gestopt is met het ontwikkelen van de Zombies-modus. De ontwikkelaar zal nu namelijk focussen op ‘iets spannends aan de horizon’. Wat dat precies is, daar blijft Treyarch nog even geheimzinnig over.
Wel is de kans groot dat het gaat om de nieuwe Call of Duty game voor dit jaar. De vaste volgorde die de studio’s jarenlang hebben gehanteerd is in 2023 op de schop gegooid door Activision, maar er gaan al een tijdje geruchten dat Treyarch verantwoordelijk is voor de aankomende titel in de reeks. Die zou zich afspelen tijdens de Golfoorlog en dan ook de naam Call of Duty Gulf War dragen.