Is dit wanneer Ubisoft Assassin's Creed Red onthult?

News
donderdag, 04 april 2024 om 10:30
ubisoft games
Ubisoft heeft haar plannen voor komende zomer uit de doeken gedaan in de vorm van een nieuwe Ubisoft Forward. De Franse uitgever maakt via X bekend dat op 10 juni allerlei updates bekend worden gemaakt voor aankomende releases, waaronder misschien wel Assassin's Creed Red.
Live vanuit Los Angeles gaat Ubisoft haar plannen rondom aankomende games uit de doeken door op 10 juni. Het is in de week waarin voorheen altijd E3 georganiseerd werd, maar de iconische beurs heeft de afgelopen jaren een stille dood geleden en komt niet meer terug.
In plaats daarvan is Summer Game Fest wel weer van de partij. In 2024 vindt het evenement van Geoff Keighley plaats op 7 juni, een paar dagen voor de Ubisoft Forward uitgezonden wordt. De SGF Play Days zijn ook in deze periode, waarvoor media en influencers alvast de kans krijgen om sommige games te testen. Deze zijn van 8 tot en met 10 juni dit jaar.
Bekijk de aankondiging van Ubisoft hieronder zelf:

Assassin's Creed Red onthulling in aantocht?

Het is geen geheim dat Ubisoft een nieuwe Assassin's Creed-game in ontwikkeling heeft. De nieuwe titel heeft momenteel de codenaam Red en speelt zich af in het oude Japan. Vermoedelijk komt de game uit voor het einde van dit jaar.
Andere games die verwacht worden, zijn onder meer Star Wars Outlaws. De open-world game van Massive Entertainment staat op de planning voor later dit jaar, al zijn er ook geruchten dat de game misschien zelfs wel voor de showcase uitkomt.
Verder gaat het gerucht dat de ontwikkelaar achter Dead Cells, Evil Empire, werkt aan een nieuwe roguelike met een Prince of Persia-jasje. De game zou The Rogue Prince of Persia heten volgens Insider Gaming en komt mogelijk dit jaar nog via early access uit op Steam.
Gezien Ubisoft de IP-houder is van Prince of Persia zou het dan ook niet gek zijn als de game getoond wordt tijdens de Ubisoft Forward. Eerder dit jaar bracht het Franse bedrijf immers ook al Prince of Persia: The Lost Crown uit, een game die bij XGN een 8.0 verdiende.