Dit is waarom House of the Dragon seizoen 2 korter is

News
woensdag, 16 augustus 2023 om 16:30
2021 05 06 house of the dragon sea snake velaryonf1657800402
Na een succesvol eerste seizoen kon een tweede seizoen van House of the Dragon natuurlijk niet uitblijven. Dat wordt alleen wel korter dan het eerste. Eén van de regisseurs van de serie legt nu uit waarom.
House of the Dragon is voorlopig waarschijnlijk nog niet klaar. George R.R. Martin gaf al eens aan dat er zeker vier seizoenen nodig zijn om zijn boek Fire and Blood recht te doen op tv. Aan seizoen 2 wordt momenteel druk gewerkt en seizoen 3 zou al overwogen worden door HBO.
Opvallend genoeg worden toekomstige seizoenen, of in ieder geval seizoen 2, korter dan het eerste. Dat telde 10 afleveringen, maar seizoen 2 gaat voor acht. The Hollywood Reporter vroeg regisseur Clare Kilner hoe het komt dat seizoen 2 korter is.
Kilner geeft aan dat er per aflevering een hoop gebeurt en dat het soms moeilijk is om ze in het standaard tijdslot van een uur te krijgen. Showrunner Ryan Condal heeft volgens Kilner besloten om de eerste en laatste aflevering extra speciaal te maken vol emotionele momenten. De suggestie lijkt te zijn dat die twee afleveringen langer zijn dan gemiddeld of om meer budget vragen, waardoor het seizoen in totaal minder afleveringen kan krijgen.

Wanneer is de release van House of the Dragon seizoen 2?

Het gaat nog wel even duren voordat het nieuwe seizoen van House of the Dragon verschijnt: het wordt niet voor 2024 verwacht. Onder vertragingen van de serie door de stakingen in Hollywood komt de serie voorlopig uit, want de scripts waren af voor de schrijvers gingen staken en de acteurs werken met een contract dat niet valt onder de stakende vakbond. Er kan eventueel vertraging ontstaan als er reshoots nodig zijn voordat de schrijvers weer aan het werk zijn.