‘House of the Dragon seizoen 3 wordt al overwogen’

News
woensdag, 29 maart 2023 om 10:00
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075
The Last of Us was de afgelopen tijd de grote HBO serie waar iedereen het over had. Maar daarvoor had HBO ook al goed geboerd met House of the Dragon. Er wordt nu gewerkt aan een tweede seizoen en volgens Deadline wordt er zelfs al nagedacht over seizoen 3.
Het is al eerder gezegd dat House of the Dragon waarschijnlijk meer dan twee seizoenen krijgt. Het team achter de serie verwacht dat het verhaal drie of vier seizoenen nodig heeft, maar daar had HBO nog geen groen licht voor gegeven. Naar verluidt wordt er nu meer op de langere termijn gedacht.
In veel gevallen werd er nu nog per seizoen gedacht, maar HBO overweegt serieus om seizoen 3 groen licht te geven voordat seizoen 2 is uitgezonden. In dat geval worden er direct scripts geschreven, worden er acteurs gecast en wordt het productieschema helemaal uitgestippeld. Of er daarna ook een vierde seizoen komt is iets dat showrunner Ryan Condal en George R.R. Martin nog niet over uit zijn.

House of the Dragon seizoen 3 verandert seizoen 2

Dat er al serieus wordt nagedacht over seizoen 3 heeft ook gevolgen voor seizoen 2. Het wordt namelijk korter dan oorspronkelijk het plan was. Naar verluidt was het de bedoeling dat seizoen 2 net als het eerste seizoen tien afleveringen zou krijgen, maar dat worden er nu acht.
Dat zou volgens sommigen een gevolg zijn van de bezuinigingen van Warner Bros. Discovery, maar een woordvoerder van HBO vertelt Deadline dat de keuze om verhaalredenen is gemaakt. Een deel van het verhaal van seizoen 2 zou naar seizoen 3 worden verplaatst.