‘Dit is de nieuwe studio van de KotOR remake’

News
dinsdag, 23 augustus 2022 om 11:00
star wars knights of the old republicf1611563622
Het lijkt erop dat de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic (ook bekend als KotOR) inderdaad van studio is gewisseld. Bij Aspyr, de oorspronkelijke ontwikkelaar bleek de ontwikkeling niet zo soepel te lopen. Nu zou de remake in handen zijn van Saber Interactive.
Onlangs ontstonden vermoedens dat de remake van Knights of the Old Republic niet meer door Aspyr gemaakt zou worden. Er waren berichten dat Disney en Sony niet tevreden waren met hoeveel voortgang er werd geboekt. In de eerstvolgende kwartaalbespreking van Embracer Group, de eigenaar van Aspyr, stond ineens te lezen dat er een groot project van ontwikkelaar was veranderd.
Fans gingen er al snel vanuit dat dat project de KotOR remake moest zijn en volgens Jason Schreier van Bloomberg is dat ook zo. Van een anonieme bron bekend met het project hoort hij dat de remake nu in ontwikkeling is bij Saber Interactive. Om precies te zijn gaat het om een Oost-Europees team van de ontwikkelaar.
Saber Interactive is een ervaren studio als het aankomt op ports en remakes. De ontwikkelaar heeft onder andere gewerkt aan de Switch-versie van The Witcher 3 en de Crysis Remastered Trilogy. Ook was Saber Interactive een ondersteunende studio voor de PC-versies van verschillende oudere Halo-titels.

Wanneer verschijnt de Knights of the Old Republic remake?

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de remake van KotOR zal verschijnen. Er waren ooit berichten dat de game in 2023 zou verschijnen maar dat lijkt onwaarschijnlijk, ook al beweert Embracer dat de studiowisseling geen vertraging veroorzaakt. De game zal aanvankelijk een PS5-exclusive zijn, maar komt daarna ook naar ander platforms.

Populair Nieuws