Amazon brengt Lord of the Rings serie ook naar de bioscoop

News
dinsdag, 23 augustus 2022 om 11:30
2021 11 25 amazon lord of the ringsf1637868577
Over iets meer dan een week begint Amazons Lord of the Rings serie, The Rings of Power. Hoewel we Midden-aarde dit keer op het kleine scherm zien, heb je ook een kans om de serie op het witte doek te kijken. Amazon brengt de eerste twee afleveringen namelijk ook naar de bioscoop.
De eerste twee afleveringen van The Rings of Power zullen te zien zijn in de bioscoop. Tenminste, als je op het juiste moment op de juiste plaats bent. Op 31 augustus worden de afleveringen wereldwijd op zo’n 200 locaties getoond, meldt Variety.
Het lijkt er alleen niet op dat één van die locaties in Nederland zal zijn. Buiten de VS en Canada wordt gesproken van het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Argentinië, Colombia, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland vallen we dus grotendeels buiten de boot, al zijn het Verenigd Koninkrijk en Ierland redelijk te bereiken voor de die-hard fans.
Een bioscooprelease voor The Rings of Power is een opvallende zet van Amazon. Hoewel het bedrijf al de nodige hitseries heeft gehad (waaronder The Boys), zijn er eerder nog nooit Amazon Prime series in de bioscoop vertoond. The Rings of Power is dan ook de grootste serie die Amazon ooit heeft gemaakt en volgens sommigen de grootste serie ooit.

Wanneer is de release van The Rings of Power op Amazon Prime Video?

Voor wie niet naar de bioscoop kan begint The Rings of Power op vrijdag 2 september. Op die dag verschijnen de eerste twee afleveringen. Daarna worden de overige zes afleveringen wekelijks op vrijdagen uitgebracht.