'Star Wars Knights of the Old Republic remake uitgesteld voor onbepaalde tijd'

News
woensdag, 27 juli 2022 om 9:18
star wars knights of the old republicf1611563622
De KOTOR-reeks kent veel fans en dus werd de Star Wars Knights of the Old Republic remake met veel gejuich ontvangen. Nu lijkt de remake alleen voor onbepaalde tijd te zijn uitgesteld.
We hebben tot nu toe weinig gezien van de Star Wars Knights of the Old Republic remake. Alleen een korte teaser met Darth Revan heeft ontwikkelaar Aspyr getoond tijdens de PlayStation Showcase, waarmee de ontwikkeling werd bekendgemaakt.
Volgens Jason Schreier van Bloomberg is daar een goede reden voor, want hij heeft te horen gekregen dat het niet alles op rolletjes loopt bij de studio. Naar verluidt zijn de art director Jason Minor en design director Brad Prince plotseling ontslagen en is de remake van Star Wars KOTOR uitgesteld voor onbepaalde tijd. Een precieze reden is door de top van Aspyr niet gegeven aan de werknemers, zo meldt Schreier.
Een mogelijke oorzaak voor het uitstel is een demo van Star Wars Knight of the Old Republic die Aspyr heeft gemaakt. Naar verluidt was de ontwikkelaar zeer tevreden over de beelden, maar toen de demo eind juni aan Lucasfilm en Sony werd getoond, waren de uitgevers minder goed te spreken.

Komt de Star Wars KOTOR remake nog wel uit?

Volgens Schreier was het plan van Aspyr om de game eigenlijk al eind dit jaar uit te brengen, maar door de negatieve ontvangst van Sony en Lucasfilm is er een streep door die plannen gegaan. Intern zou nu een nieuw doel zijn gesteld voor 2025, wat nogal een drastisch verschil is.
Het zou dus goed mogelijk zijn dat de ontwikkelaar helemaal teruggaat naar de tekentafel en bijna helemaal opnieuw aan het project gaat beginnen. In ieder geval lijkt het erop dat Star Wars Knight of the Old Republic remake voorlopig niet het daglicht gaat zien.