Met dit tijdschema voor de GP van België keert F1 weer terug

News
dinsdag, 23 augustus 2022 om 10:30
max verstappen f1 gp canadaf1661026607
Na een tergend lange zomerstop is het dit weekend eindelijk weer tijd voor de terugkeer van F1. Dit is het tijdschema voor de GP van België, zodat je helemaal voorbereid bent voor het raceweekend.
De Formule 1 ging op vakantie na één van de meest bizarre en spannende races van dit seizoen. Max Verstappen wist namelijk wonderbaarlijk genoeg te winnen in Hongarije, ondanks dat hij van start ging vanaf P10 en het ook nog eens werd gezien als een ideaal circuit voor Ferrari. Het zorgde ervoor dat Verstappen nu een voorsprong heeft van 80 punten in het kampioenschap.
Het ziet er dus zonnig uit voor de Nederlander, maar er zijn nog wel negen races te gaan, te beginnen met de GP van België. Op Spa-Francorchamps zullen waarschijnlijk weer veel Nederlandse fans aanwezig - die deze keer geen rookbommen mee mogen nemen - maar ook vanuit huis zijn er gunstige tijden om van de Grand Prix te genieten. Dit is het tijdschema voor de GP van België.

Hoe verliep de GP van België vorig jaar?

Het is te hopen voor de aanwezige fans dat de Grand Prix geen herhaling wordt van vorig jaar. Dat was namelijk de grootste teleurstelling sinds jaren. Eerst werd de start een lange tijd uitgesteld, omdat de regen met bakken uit de lucht kwam. Terwijl de wedstrijdleiding bepaalde of het veilig was om te rijden, zaten de fans op de tribune in de regen en in de kou.
Uiteindelijk werd de GP van België dan toch gestart, maar een race kan het niet genoemd worden. De coureurs gingen namelijk de baan op achter de safety car en op die manier werden er twee rondes gereden. De rest van de Grand Prix werd geannuleerd en op basis van het resultaat werd de helft van de normale punten uitgedeeld.

Populair Nieuws