‘Dit is de datum van de PlayStation Showcase’

News
woensdag, 22 mei 2024 om 14:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Er gaan al een paar weken geruchten rond over een PlayStation Showcase in mei. Een datum wisten de meeste leakers alleen niet te geven. Nu is er mogelijk één opgedoken.
Als Sony inderdaad deze maand een showcase wil uitzenden, begint de tijd te dringen. Mei is inmiddels ruimschoots over de helft, dus er is nog hoogstens anderhalve week tijd voor een presentatie. Nu wordt beweerd dat Sony het er inderdaad een beetje op aan laat komen en pas een paar dagen voor het einde van de maand met een showcase komt.
Nick Baker van Xbox Era beweert namelijk een datum te hebben gehoord voor de showcase. Volgens hem is de presentatie ergens “rond 28 mei”, waarbij de exacte datum gedeeltelijk afhangt van de tijdzone waarin je leeft. Dat zou betekenen dat hij aan het begin van de komende week wordt uitgezonden en dus misschien in de komende dagen wordt aangekondigd.
Tenminste, een snelle aankondiging zou het geval zijn als het inderdaad een PlayStation Showcase is. Kijkend naar voorgaande jaren is het waarschijnlijk dat een presentatie in mei een Showcase is, maar dat weet Baker nog niet zeker. Het zou nog kunnen dat het bijvoorbeeld een State of Play wordt en in dat geval is de aankondiging waarschijnlijk maar kort van tevoren.

PS5 Pro onthulling in aantocht?

Het is natuurlijk redelijk om in een PlayStation Showcase de nodige game-onthullingen te verwachten. Dat mag ook wel, wat het najaar ziet er nog wat leeg uit voor de PS5. Maar het zou kunnen dat de showcase het niet bij software houdt.
Er zijn namelijk veel geruchten dat er een PS5 Pro op komst is. Een PlayStation Showcase lijkt een logische plek om die eindelijk te onthullen. Naar verluidt verschijnt hij dit najaar, dus als Sony wat ruimte wil hebben tussen de aankondiging en de release zal een onthulling waarschijnlijk niet heel lang meer op zich laten wachten.