‘PlayStation komt met opvallende LEGO-game’

News
vrijdag, 17 mei 2024 om 13:00
horizon forbidden west slangf1642430571
Met enige regelmaat verschijnt er een nieuwe LEGO-game. Vaak zijn die gebaseerd op franchises die van oorsprong geen game zijn, zoals Star Wars, Marvel of DC. Maar nu wordt beweerd dat Guerrilla’s Horizon een LEGO-game krijgt.
Kort na de release van Horizon Forbidden West verscheen er een LEGO-set van de Tallneck uit de game. Tot dusver leek dat de enige samenwerking van LEGO en de Horizon-franchise. Maar insider Tom Henderson meldt via Insider-Gaming dat er een hele LEGO-game op komst is.
Geruchten hierover begonnen bij Twitter-gebruiker Kurakasis, die beweerde dat er snel een samenwerking tussen Sony en LEGO aangekondigd zou worden. Tom Henderson hoort van zijn bronnen dat het niet gaat om een game die in feite “Horizon Forbidden West maar dan van LEGO” is. De game zou realistische graphics krijgen.
Wat daarmee wordt bedoeld is niet helemaal duidelijk. De meeste andere LEGO-games spelen zich af in een wereld die verder niet van LEGO is gemaakt en in dat opzicht realistisch genoemd kan worden. Een andere mogelijkheid is dat de wereld juist wel van LEGO is gemaakt, die er erg realistisch uitziet als fysieke LEGO.

Aankondiging van LEGO Horizon Adventures op komst?

Het zou kunnen dat we al snel meer weten over deze game, die volgens Kurakasis LEGO Horizon Adventures heet. Henderson heeft vernomen dat er vorige maand een trailer werd afgerond. Henderson sluit niet uit dat de aankondiging intern vertraagd kan zijn, maar als er inderdaad een trailer of advertentie klaarligt, zal een aankondiging niet ver weg zijn.  
Naar verluidt is er ergens deze maand een PlayStation Showcase. Die is tot dusver nog niet aangekondigd, maar de geruchten zijn hardnekkig en als ze waar zijn, zal de showcase redelijk snel uitgezonden moeten worden. Een dergelijke showcase lijkt een logisch moment om LEGO Horizon Adventures aan te kondigen, dus wellicht weten we binnenkort al meer.