‘Kingdom Hearts 4 is ook op Switch 2 te spelen’

News
woensdag, 22 mei 2024 om 13:00
20211005 switcholed8f1633465772
Het is alweer twee jaar geleden dat Kingdom Hearts 4 werd aangekondigd. In de tussentijd is er niet veel naar buiten gekomen over de game (maar ook niet helemaal niets). Een nieuw gerucht suggereert nu dat de inmiddels langverwachte sequel ook naar de Switch 2 komt.
Het is onlangs aangekondigd dat de Kingdom Hearts-games binnenkort naar Steam komen, nadat de PC-versies eerst een tijdje exclusief via de Epic Games Store verkrijgbaar waren. Die aankondiging lijkt in eerste instantie vooral interessant voor PC-spelers, maar via een omweg geeft hij nu ook potentieel goed nieuws voor Nintendo-fans. Er is namelijk naar aanleiding van de Steam-release een gerucht opgedoken over een Switch 2-release van Kingdom Hearts.
De doorgaans betrouwbare leaker Midori laat namelijk weten een aantal maanden geleden al iets gehoord te hebben over een Steam-release van Kingdom Hearts. Dezelfde bron had nog wat andere details rondom de franchise. Midori geloofde de informatie destijds niet, maar de recente aankondiging geeft reden om te denken dat de informatie wel juist is.
Eén van de interessantste dingen die Midori’s onbekende bron beweerde was dat de hele Kingdom Hearts-reeks, inclusief Kingdom Hearts 4, misschien naar de volgende Nintendo-hardware zou komen. De reeks heeft al wat games op Switch, maar als het vierde deel meteen bij release of snel daarna naar de Switch 2 komt, zou het voor het eerst zijn dat een mainline Kingdom Hearts zo snel op een Nintendo-console verschijnt.

Kingdom Hearts al speelbaar op Switch

Grote Kingdom Hearts-fans zullen waarschijnlijk weten dat Kingdom Hearts 1 tot en met 3 al te spelen zijn op de Switch. Het gaat alleen om cloud-versies, iets wat, met name bij de eerste twee delen, als een vreemde zet wordt gezien.
Nieuwe geruchten dat de games naar Switch 2 komen, kunnen suggereren dat het dit keer ports zijn die daadwerkelijk native draaien op Nintendo’s console. Het zal moeten blijken of dat inderdaad het geval is. Fans van de franchise zouden er ongetwijfeld blij mee zijn.