Disney+ zet eerste stappen tegen account delen

News
donderdag, 28 september 2023 om 11:00
disneylogof1632855639
Jarenlang was het vrij makkelijk om de kosten van een streamingdienst te drukken, als je maar iemand kende met wie je een account kon delen. Maar Netflix stak daar eerder dit jaar een stokje voor. Nu zet ook Disney+ de eerste stappen om het delen van accounts tegen te gaan.
Nadat Netflix ineens veel gebruikers verloor kwam het bedrijf met een plan om het delen van accounts tegen te gaan. De dienst had veel kijkers waar niets aan verdiend werd en moest ophouden. Als er één schaap over de dam is, volgen er meer en het was dan ook niet heel onverwacht toen Disney liet weten ook iets te willen doen aan het delen van accounts.
De eerste stappen lijken daarin gezet. Disney+ heeft gebruikers in Canada laten weten dat er maatregelen komen tegen het delen van je account buiten je huishouden (via The Verge). Daarvoor wordt het gebruik van een account geanalyseerd. Hoe Disney daarin precies te werk gaat is niet helemaal duidelijk, maar een mogelijk gevolg is het opheffen van een account.

Vanaf wanneer pakt Disney+ account delen aan?

In Canada gaan deze nieuwe beperkingen redelijk snel van start. Ze gelden namelijk vanaf 1 november, dus over een ruime maand. Wanneer de maatregelen naar buiten Canada worden uitgebreid is niet bekend.
In de tussentijd is er een prijsverhoging voor de dienst op komst. Daar komt bij dat er ook een goedkoper abonnement met advertenties wordt geïntroduceerd. Ook daarvan is niet duidelijk wanneer het in Nederland beschikbaar wordt, maar dit najaar komt het voor het eerst naar andere Europese landen.