FTC doet nieuwe poging om Activision Blizzard overname te blokkeren

News
donderdag, 28 september 2023 om 11:30
activision blizzard hqf1627465674
De Federal Trade Commission (FTC) heeft eerder de rechtszaak tegen Microsoft verloren, maar de instantie houdt niet op. De FTC wil namelijk nog steeds de overname van Activision Blizzard blokkeren.
In juli vochten de FTC en Microsoft het uit in de rechtszaal, maar uiteindelijk sprak de rechter duidelijk in het voordeel van de Amerikaanse techgigant. De instantie zette namelijk vooral in op het argument dat games van Activision Blizzard, en dan met name Call of Duty, speelbaar zijn voor een kleiner publiek als de overname doorgaat. Maar Microsoft heeft juist deals gesloten met Nintendo, Nvidia en PlayStation om Call of Duty naar meer platforms en dus meer spelers te brengen.
Sinds de uitspraak heeft de FTC zich alleen niet gewonnen gegeven. De waakhond heeft tevergeefs hoger beroep geprobeerd aan te tekenen en de deal te pauzeren. De Federal Trade Commission heeft nu bekendgemaakt dat het de zaak gaat voorleggen aan de interne rechter van administratief recht. Dat meldt Bloomberg.
Volgens Victoria Graham, de woordvoerder van de Federal Trade Commission, wordt de overname van Activision Blizzard nog steeds gezien als ‘een bedreiging voor competitie’ volgens de FTC.

Kan de overname gestopt worden?

Het is nu de vraag of de nieuwe poging van de FTC niet te laat komt. De deadline voor de overname staat op 18 oktober, maar mogelijk kan de deal al eerder gesloten worden. Microsoft en Activision Blizzard wachten nu alleen nog op het definitieve groene licht van de CMA, nadat de waakhond vorige week met een voorwaardelijke uitspraak kwam.
Via woordvoerders laten Microsoft en Activision Blizzard allebei weten dat ze gefocust zijn op het sluiten van de deal en dat ze verwachten dat de overname door kan gaan. Volgens Activision Blizzard is ‘de keuze van de FTC om het geld van belastingbetalers te spenderen hun eigen keuze’.

Populair Nieuws