Disney+ abonnement met reclame komt ook naar Europa

News
donderdag, 10 augustus 2023 om 13:00
disney plus logof1628271403
De prijs van Disney+ gaat omhoog, maar wie het goedkoop wil houden krijgt een nieuwe optie. Het abonnement met reclame, dat in de VS nu al een tijdje beschikbaar is, komt ook naar Europa. Dit najaar is het in de eerste Europese landen beschikbaar.
Disney+ volgt op een aantal manieren in de voetsporen van Netflix. Vanaf volgend jaar komen er bijvoorbeeld maatregelen tegen het delen van accounts. Ook is er een abonnement met reclame.
Dat is al een tijdje beschikbaar in de VS, maar in Europa liet het nog op zich wachten. Nu is bekend dat het vanaf 1 november in een aantal Europese landen wordt uitgerold (via Variety). In eerste instantie is het beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Noorwegen, Zweden en Denemarken.
Wanneer het abonnement naar Nederland komt is dus nog niet bekend, maar over de prijs is er mogelijk iets af te leiden uit de informatie voor onze buurlanden. In de Eurolanden gaat het namelijk 5,99 euro per maand kosten, drie euro minder dan een standaard-abonnement en zes euro minder dan een premium-abonnement. Ook binnen de Eurozone zijn de prijzen voor Disney+ niet altijd hetzelfde, maar we kunnen ervan uitgaan dat het reclame-abonnement ook in Nederland aardig zal schelen.

Disney+ krijgt prijsverhoging

Zoals we al even noemden staat er ook een prijsverhoging voor Disney+ op het programma. Een abonnement wordt zo’n drie dollar duurder. Voor Nederland is die prijsverhoging nog niet aangekondigd, maar meestal volgt er na een verhoging in de VS uiteindelijk ook een nieuwe prijs in Nederland.