Disney+ werkt aan serie van populaire fantasy-reeks Eragon

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 9:22
eragonf1658820081
Disney+ gaat zich nu ook mengen in de strijd om het fantasy-publiek. De streamingdienst werkt namelijk aan een serie van de populaire fantasy-reeks The Inheritance Cycle, ook wel bekend als Eragon.
Sinds de komst en het succes van Game of Thrones zijn fantasy-series helemaal hip geworden. Zo zijn sinds series als The Witcher en The Wheel of Time verschenen en kunnen we ons ook nog eens opmaken voor The Lord of the Rings: The Rings of Power en de GoT-prequel House of the Dragon.
Disney is de populariteit van fantasy-series ook opgevallen. Daarom wordt er bij Disney+ nu gewerkt aan een Eragon serie, zo meldt Variety. Het is nog niet bekend wie in de serie gaat spelen, maar Christopher Paolini, de schrijver van The Inheritance Cycle waar Eragon op gebaseerd is, zal één van de schrijvers voor de show zijn.
Paolini krijgt mogelijk zelfs een promotie tot showrunner, maar de ontwikkeling van de serie is nog in een te vroege fase om daar beslissingen over te nemen voor Disney.

Niet de eerste verfilming van Eragon

Dat de naam Eragon voor veel mensen bekender in de oren klinkt dan The Inheritance Cycle, komt door de eerste verfilming uit 2006 - Eragon is de naam van het eerste boek, net zoals Game of Thrones dat was voor A Song of Ice and Fire. Ondanks dat er grote namen in speelden als Rachel Weisz, Jeremy Irons en John Malkovich, was de film een flop.
Sindsdien roepen veel fans wel om een remake van de film, dus die wens komt nu eindelijk uit. Wanneer we Eragon kunnen verwachten op Disney+ is nog niet bekend, maar aangezien de ontwikkeling in een vroege fase zit, zal dat nog wel even duren.

Populair Nieuws