Juventus is weer terug in FIFA 23

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 9:30
juventus fifa 23f1658820063
Ondanks dat FIFA het populairste voetbalspel op de markt is, wil het niet altijd lukken om alle licenties van de benodigde clubs te verkrijgen. Dat was bijvoorbeeld zo’n drie jaar lang het geval voor Juventus. Maar met FIFA 23 komt de club weer terug in EA’s voetbalgame.
De voetbalclub Juventus zit weer in FIFA. De afgelopen jaren werd de club vertegenwoordigd door het fictieve Piemonte Calcio, omdat de licentie van de werkelijke club exclusief in handen was van Konami. In Pro Evolution Soccer, later eFootball, kon je daardoor wel als Juventus spelen.
Maar voor FIFA 23 heeft EA weer een deal met de Turijnse voetbalclub. Daardoor kun je weer als Juventus spelen onder zijn echte naam en met de echte tenues. De deal duurt meerdere jaren, dus ook in de nabije toekomst zien we Piemonte Calcio niet in de game.
FIFA 23 is onlangs officieel onthuld en komt uit op 30 september. Op basis van wat we gezien hebben leek de game een goede stap vooruit ten opzichte van FIFA 22. Meer indrukken kun je teruglezen in onze preview van de game.

FIFA gaat door als EA Sports FC

Vanaf volgend jaar maakt EA geen games meer met de naam FIFA, aangezien het bedrijf de deal met de FIFA heeft laten verlopen. Deze deal zou EA teveel kosten, terwijl er maar weinig tegenover stond. Licenties van clubs gaan niet via de FIFA, dus ook in EA Sports FC kunnen we waarschijnlijk Juventus zien.

Populair Nieuws