Zo ziet het tijdschema voor de F1 GP van Hongarije eruit

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 9:00
max verstappen f1 gp canadaf1661026607
We hebben nog één race te gaan voordat het tijd is voor de zomerstop in de Formule 1. De F1 GP van Hongarije gaat aankomend weekend van start en dit is het tijdschema voor het raceweekend.
Nu de kalender in de Formule 1 steeds langer wordt, is de zomerstop extra belangrijk. Het is dan namelijk het moment voor coureurs en met name al het personeel bij de teams om even helemaal uit te rusten. De deuren van de fabrieken moeten dan ook gesloten blijven. Maar voordat het zover is, kunnen we genieten van nog één race.
De laatste Grand Prix voor de zomerstop wordt al jarenlang in Hongarije gehouden en 2022 is daarin geen uitzondering. Het is een circuit dat Red Bull Racing normaal goed ligt, omdat het team met de chassis de laatste jaren het sterkste is geweest in de bochten. Dit jaar is RBR alleen het snelste op de rechte stukken, terwijl Ferrari juist het beste team is in de bochten.
De verwachting is dan ook dat Charles Leclerc iets weg kan snoepen uit het gat met Max Verstappen. De Monegask staat momenteel, dankzij zijn fout tijdens de Grand Prix van Frankrijk, maar liefst 63 punten achter op Verstappen. Als je alle sessies wil checken van de GP van Hongarije, houdt dan goed het onderstaande tijdschema in de gaten.

Verandering in hiërarchie na Hongarije?

Wanneer de Formule 1 weer terugkeert na de zomerstop, zal er mogelijk een verandering plaatsvinden in de rangorde. Er komt vanaf de Grand Prix van België, de eerste race na de zomerstop, een aanscherping van de regels.
Volgens Mercedes rijden Red Bull Racing en Ferrari namelijk met een illegale vloer rond, waarbij de plank meer beweegt dan is toegestaan volgens de regels. Mogelijk kan Mercedes daardoor het gat dichten na de zomerstop en het kampioenschap een stukje spannender maken.

Populair Nieuws