House of the Dragon krijgt gloednieuwe trailer

News
donderdag, 21 juli 2022 om 9:25
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075
Het duurt niet lang meer voor we weer terug kunnen naar Westeros met een nieuwe serie op HBO Max. House of the Dragon staat namelijk voor de deur. HBO heeft nu een trailer gedeeld voor de serie.
Het is zo’n drie jaar geleden dat Game of Thrones zijn (voor velen teleurstellende) laatste seizoen uitzond. Maar het werd al snel duidelijk dat HBO niet klaar was met de wereld van de serie en de nodige spin-offs in ontwikkeling had. De eerste daarvan is House of the Dragon.
Aan het begin van deze serie is het huis Targaryen op het hoogtepunt van zijn macht. Maar door onenigheid over de troonopvolging begint er een oorlog. Dat is in de eerste plaats een oorlog onder Targaryens, maar ook andere huizen van Westeros raken erbij betrokken. Hoe dat afloopt kun in Nederland vanaf 22 augustus zien op HBO Max.
De nieuwe serie belooft weer veel geweld, complotten en verraad. Dat alles kun je ook terugzien in de nieuwe trailer. De serie heeft hoofdrollen voor Emma D’Arcy, Matt Smith, Rhys Ifans en Olivia Cooke. Ook zijn er glansrollen weggelegd voor draken, want daar is House Targaryen natuurlijk om bekend.

Bijna geen Game of Thrones spin-off voor HBO Max?

Hoewel er momenteel meerdere nieuwe series in ontwikkeling zijn gebaseerd op Game of Thrones, was dat voor HBO niet vanzelfsprekend. Intern waren er toen het einde van Game of Thrones in zicht begon te raken nogal wat twijfels over of er wel een franchise gemaakt kon worden van deze serie. Dat zal nog steeds deels van het succes van House of the Dragon afhangen, maar intussen heeft HBO in ieder geval nog een Jon Snow-serie in ontwikkeling.