Poor Things is nu te streamen op Disney+: 3 redenen om te kijken

Article
vrijdag, 05 april 2024 om 15:00
poor thingsf1711551839
Poor Things draait in de bioscoop, maar is ook al te zien op de streamingdienst Disney+. Emma Stone won onlangs een Oscar voor haar rol in de film. Wij geven je 3 redenen om deze film nu te kijken.
Poor Things draait nog in genoeg bioscoopzalen in Nederland, maar wie een abonnement op Disney+ heeft, kan de film nu ook gewoon thuis kijken. Sinds 27 maart staat de film op de streamingdienst. Emma Stone kreeg dit jaar een Oscar voor Best Leading Actress.

Acteerwerk

En daarmee komen we meteen bij de eerste reden om deze film te kijken en dat is vanwege het goede acteerwerk. Poor Things vetelt het verhaal van een jonge vrouw die is overleden en tot leven wordt gewekt door Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Zonder precies te vertellen hoe dit gebeurt, kunnen wel verklappen dat het verhaal is om van te genieten.
Mede door dit verhaal, zorgt dat voor hele absurde scenes die Stone (ze speelt Bella Baxter) moet spelen en ze doet dit enorm knap. Als kijker zal je regelmatig in de lach schieten om wat ze zegt, doet én meemaakt. Maar dat is niet het enige. Ook Dafoe speelt de sterren van de hemel. En wat denk je van Mark Ruffalo? Misschien zet hij in Poor Things wel zijn beste performance tot nu toe neer. Hij is allesbehalve een nice guy in deze film.

Humor

Dan komen we aan bij de tweede reden om deze film te kijken en dat is de humor. Geloof ons: Poor Things is ontzettend grappig. Je weet misschien niet zo goed wat je moet verwachten, maar laten we het proberen uit te leggen. Je kijkt naar een vrouw die net teruggebracht is op aarde en nogal wereldvreemd is. Ze handelt niet als een normaal denkend mens en al helemaal niet als een vrouw van haar leeftijd. Dit leidt dan ook tot hilarische taferelen.
Tel daarbij op dat haar maker Godwin ook niet normaal is, evenals Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo). Geweldig. Je moet overigens niet vies zijn van seks, want dat onderwerp komt veel voor in de film. Af en toe is het misschien zelfs wel too much.

Om door een ringetje te halen

De laatste reden om deze film te kijken is vanwege de stijl. Deze film is werkelijk waar om door een ringetje te halen. De kostuums zijn prachtig, maar ook de omgevingen. Regelmatig zal je het gevoel hebben alsof je kijkt naar een werk van Dali, ware het niet dat je niet naar een statisch object kijkt, maar bewegend beeld. De cinematografie, camerastandpunten en montage zijn om je vingers bij af te likken.
Ben jij al overtuigd? Check de film dan op Disney+.